Odborná poradna

Doporučení enologa: zpracování problematické suroviny

BS Vinařské potřeby
19. září

I přeš nižší cukernatosti je hlavním důvodem ke sběru u některých raných odrůd právě napadení hroznů hnilobou a hmyzem.

Doporučujeme pravidelně hlídat stav hroznů a v případě sklizně co nejrychlejší zpracování bez dlouhého kontaktu se slupkou.

V případě sběru problematické suroviny je vhodné použití AST-ASSOTAN společně s aplikací přípravku STAB MICRO M. Je to přípravek z chitosanu zabraňující oxidaci, působí proti plísním a kontroluje růst velkého množství nežádoucích divokých kvasinek a bakterií, které jsou přítomny v moštu. Jako antioxidanty doporučujeme použít Enartis Tan Blanc a Enartis Tan Antibotrytis.

assotan hniloba

stab micro hniloba

 

Akreditovaná laboratoř

č. 1619 akreditovaná ČIA podle ČSN EN ISO/IEC 17025:2018

Po - Pá: 7:30 - 16:00

Vedoucí laboratoře ~ Žaneta Beňová
+420 702 229 666

  • Analýza hroznů a moštů
  • Analýza v průběhu fermentace
  • Analýza vína před láhvováním