Dárek ke každé objednávce nad 500 Kč

ENZYM RIVELA 100g ENARTIS

Kód produktu: 61287
Přidat k oblíbenýmOdstranit z oblíbených
533,00 Kč s DPH
Na dotaz
Veronika Mikulíková

Poradí vám Veronika Mikulíková

ENZYM RIVELA 100g ENARTIS

Popis produktu

PEKTOLICKÝ ENZYMVlastnosti: Pektolický enzym pro zvýšení výnosu moštu a dobrou extrakci aromatických a chuťových látek. Pomáhá k rychlé buněčné degradaci a snížení viskozity moštu. Glykosidická aktivita přítomná v ENARTYS ZYM RIVELA způsobuje uvolnění aromatických látek z vázaných aromatických prekurzorů přirozeně obsažených v hroznech. Enzym umožňuje výrobu intenzivnějších a komplexnějších vín.Použití: je vhodný pro bílá vína, mošty při: (pH>2.8, SO2 <300 mg/l a teplota mezi 8-55°C). Enzym zintenzivňuje odrůdový výraz bílých vín: vhodný pro zvýšení terpenů (MM, RR, TČ); vhodný pro zvýšení nor-isoprenoidů (Ch).Dávkování: Hrozny-mošt: 10-30 g/t hroznů lze rozdělit do 3 dávek 10 g/t macerace, 10 g/t lisování, 10 g/t mošt (odkalení nebo v průběhu kvašení). Nepoužívejte produkt v případě napadení hroznů Botrytis cinerea!!! Víno: 2-4 g/hl účinkuje v průběhu 2-4 týdnů v závislosti na teplotě. V této době je nutné víno senzoricky kontrolovat a v případě spokojenosti ukončit aktivitu enzymu dávkou bentonitu 5-15 g/hl Pluxcompact. Enzym je možné použít tak jak je nebo zředit ve vodě 1:10. Je nutné, aby byl správně zamíchán do celého objemu.Skladování: v chladnu a suchu, mimo dosah slunečních paprsků, při teplotě 5-15°C. Otevřené balení pečlivě uzavřete a uložte v chladničce. Spotřebujte do 1 roku.

Články k produktu

Enzymy a kvasinky

Praktický přehled enzymů, kvasinek, dusíkatých živin a polysacharidů vám (…)

Všechny články