Odborná poradna

Enzymy a kvasinky

BS Vinařské potřeby
12. listopadu

Enzymy

Využívání biotechnologií v moderním vinařství umožňuje dosáhnout velkého počtu procesů, a tím pádem i výsledných produktů.

Právě použití enzymů je dobrým příkladem této šetrné technologie. Pokud se enzym správně použije, má minimální rušivý vliv na celý proces, s výsledkem navýšení kvality a redukcí nákladů, úsporou místa a energie.

V naší nabídce najdete enzymy značky Enartis - řada ZYM nebo značky Erbslöh  - řadu Trenolin.

Kompletní přehled enzymů z naší nabídky stáhnete ZDE.

 

Kvasinky 

Úspěšné kvašení je prvním krokem k výrobě vína s vysokou kvalitou, o kterou usilují všichni dobří vinaři.

Kvasinky společnosti Enartis patří do řady kmenů kvasinek vybraných právě pro enologické vlastnosti, které zvyšují senzorické charakteristiky vín z odrůd hroznů pěstovaných po celém světě.
 

Dusíkaté živiny pro fermentaci

Výživa pro kvasinky je klíčovým prvkem pro výrobu kvalitních vín.

Společnost Enartis vyvinula řadu živin, které vyhovují potřebám různých odrůd a postupům při výrobě vín. Optimální výživa kvasinek vede ke konzistentnímu a úplnému kvašení.

Polysacharidy do fermentace

Biologické preparáty dodávají manoproteiny, polysacharidy a přírodní antioxidanty, zvyšují stabilizační účinek polysacharidů uvolněných z kvasinek během fermentace a zvyšují antioxidační účinek oxidu siřičitého.

Kompletní přehled a využití kvasenek, dusíkatých živin a polysachariců pro fermentaci stáhnete ZDE.

Akreditovaná laboratoř

č. 1619 akreditovaná ČIA podle ČSN EN ISO/IEC 17025:2005

Po - Pá: 7:30 - 16:00

Vedoucí laboratoře ~ Žaneta Beňová
+420 519 347 531

  • Analýza hroznů a moštů
  • Analýza v průběhu fermentace
  • Analýza vína před láhvováním