Odborná poradna

HACCP kontrola kritických bodů na plnící lince

BS Vinařské potřeby
23. února

Máte ve firmě zaveden HACCP kontrolu kritických bodů na plnicí lince? BS laboratoř nabízí tuto službu za akční cenu 990 Kč bez DPH.

Větší množství kvasinek ve víně může při dalším lahvování kontaminovat i mikrobiologicky stabilní vína. Právě proto je velice důležitá správná sanitace a hygiena před lahvováním i v jeho průběhu. „Z tohoto důvodu nabízíme ověření účinnosti sanitace pomocí stěrů z jednotlivých částí plnící linky přímo v provozu konkrétního vinařství,“ upřesňuje vedoucí laboratoře Žaneta Beňová.

Pro koho jsou služby určeny? Pro vinařství, která chtějí mít jistotu, že provádí účinnou sanitaci, pracují s hygienicky vyhovující plnící linkou a lahvemi. Předchází tak kontaminaci výrobních prostor, což vždy znamená ekonomické náklady a časové problémy se sjednanými dodávkami.

BS mikrobiologická laboratoř ve Velkých Bílovicích splňuje přísná kritéria na zabezpečení kvality mikrobiologických analýz, všechny použité metody vycházejí z platných ISO norem. Laboratoř využívá analýzy založené na kultivaci vzorku na živném médiu, jejichž vyhodnocení je možné až po několika dnech. Tato stanovení jsou náročnější na čas, proto je vhodné si jejich objednávku naplánovat včas.


Více o mikrobiologické laboratoři ZDE.

Tým laboratoře vám ochotně doporučí vhodné analýzy, neváhejte se na nás s dotazy obrátit:
Žaneta Beňová
vedoucí laboratoře
laborator@vinarskepotreby.cz
+420 702 229 666

Akreditovaná laboratoř

č. 1619 akreditovaná ČIA podle ČSN EN ISO/IEC 17025:2005

Po - Pá: 7:30 - 16:00

Vedoucí laboratoře ~ Žaneta Beňová
+420 702 229 666

  • Analýza hroznů a moštů
  • Analýza v průběhu fermentace
  • Analýza vína před láhvováním