zátky

(70 výrobků)

Naše nabídka zahrnuje všechny druhy korkových uzávěrů, které jsou aktuálně na trhu:

Přírodní celokorková zátka - tradiční uzávěr lahví s vínem, který přetrval staletí. Z hlediska organoleptických vlastností a ochrany vína před vnějšími vlivy je to ideální uzávěr. Doporučujeme jej pro kvalitnější vína na dlouhodobější ležení v láhvi.

Dvouplošková korková zátka - jde o kombinaci aglomerovaného (drceného) korku s ploškami z přírodního korku na obou stranách zátky. Levnější řešení pro vína s doporučenou spotřebou do 5 let.

Aglomerované (drcené a lisované) - cenově nejdostupnější korková zátka, kterou doporučujeme obvykle pro stolní nebo jakostní vína se spotřebou do půl roku.

 

Výhodou korku je především fakt, že víno pod korkovou zátkou nadále pokračuje přirozenou cestou ve svém zrání.

Nevýhodou korkových zátek je riziko pachuti po korku (TCA).

BS vinařské potřeby jsou výhradní zástupce společnosti OHLINGER (Německo) v ČR. V nabídce má ale i korky od dalších renomovaných výrobců.

 

Syntetická (plastová) zátka si našla cestu do vinných sklepů již před několika lety. Přírodního korku ve světě ubývá, je třeba hledat alternativy. Umělé zátky doporučujeme pro vína se spotřebou do dvou let.

Výhoda syntetické zátky - po určitou dobu udržuje svěžest a ovocnost nalahvovaných mladých vín. Do jednoho roku si víno udržuje své vlastnosti z doby lahvování, výrazně je nemění jako v případě korku. Nevylepší, nepokazí...

Nevýhodsyntetické zátkya - zhruba po roce a půl až dvou letech v lahvích uzavřených syntetickou zátkou klesá obsah volné síry ve víně. I z tohoto důvodu doporučujeme tyto zátky pro vína, kde předpokládáme spotřebu do dvou let.

Nabízíme syntetické zátky od společností SAFECORK a NEOCORK.

Více informací

Akreditovaná laboratoř

č. 1619 akreditovaná ČIA podle ČSN EN ISO/IEC 17025:2005

Po - Pá: 7:30 - 16:00

Vedoucí laboratoře ~ Žaneta Beňová
+420 519 347 531

  • Analýza hroznů a moštů
  • Analýza v průběhu fermentace
  • Analýza vína před láhvováním