Odborná poradna

Měření kyslíku ve víně Nomasense

BS Vinařské potřeby
16. listopadu

Nově nabízíme službu měření kyslíku ve víně, a to přímo ve vašem vinařství. Výsledky měření následně vyhodnotíme a zašleme relevantní výsledky.

Kyslík hraje klíčovou roli při výrobě vína, od počátku procesu výroby až do okamžiku konzumace vína. Kyslík ovlivňuje všechny smyslové atributy vína (vůně, struktura a barva).
Schopnost sledování a řízení hladiny kyslíku je skutečnou výhodou, pokud jde o optimalizaci kvality konečného produktu.
Díky technologii založené na luminiscenci, v kombinaci s použitím optických čidel, umožňuje přenosný analyzátor NomaSense O2 měřit hladinu kyslíku. Kyslík lze měřit ve všech fázích výroby vína, zejména během lahvování.

Proč měřit kyslík ve víně? 

  • Prevence rizika oxidace
  • Identifi kace kritických míst pro příjem kyslíku v průběhu celého procesu výroby vína
  • Eliminace rozdílů nestability barvy a aroma vína
  • Snížení dávek SO2
  • Kontrola v návaznosti na zvoleném typu uzávěru
  • Zvýšení celkové kvality vína, úspora nákladů





Analyzátor NomaSense je určen pro vinařský průmysl, umožňuje měření obsahu rozpuštěného kyslíku ve víně i kyslíku v plynné formě nad hladinou vína v lahvi či tanku. Jedná se o jediný přístroj tohoto druhu, který umožňuje poskytnout přesné hodnoty TPO (Total package oxygen = celkový obsah kyslíku kyslíku) přímo ve vinařství.

Měření kyslíku ve víně

 

Pro více informací kontaktujte: Ing. Veronika Benešová, tel. +420 732 882 539, benesova@vinarskepotreby.cz

 

Video spustíte kliknutím na obrázek nebo ZDE.

Měření kyslíku ve víně video Nomasense


Leták Měření kyslíku ve víně ke stažení ZDE.

Akreditovaná laboratoř

č. 1619 akreditovaná ČIA podle ČSN EN ISO/IEC 17025:2005

Po - Pá: 7:30 - 16:00

Vedoucí laboratoře ~ Žaneta Beňová
+420 519 347 531

  • Analýza hroznů a moštů
  • Analýza v průběhu fermentace
  • Analýza vína před láhvováním