Odborná poradna

OENOFINISHER -

BS Vinařské potřeby
07. července

Oenofinisher dubová alternativa Seguin Moreau

Světový výrobce barikových sudů Seguin Moreau nabízí kompletní sortiment dubových alternativ.

Protože dubových sud je poměrně drahá záležitost, je hledání alternativních cest pro barikování vín v současnosti významným trendem ve vinařském světě. Používají se například dubové desky, válečky, špalky, chipsy, drť apod., vyrobené z páleného i nepáleného dubového dřeva. Aromatické látky uvolňující se z opálených kousků dubového dřeva jsou ve výsledku stejné jako ty v barikových sudech, navíc jsou však koncentrovanější, protože menší kousky mají v součtu větší povrch a zrání proběhne rychleji. Tyto alternativy se tak stávají výrazně levnější možností s mnohem nižšími transportními nároky, než je tomu u velkých a těžkých dubových sudů.

Velmi populární jsou například produkty Oenofirst (produkt Oenofirst a Oenofinisher), které dodáváme ve snadno rozpustitelných dubových špalcích a cihlách. Výhodou je především variabilnost při použití - kompaktní špalky nebo cihhle stačí vložit přímo do nádrže (případně i přímo na dno sklízecích vozů či do odstopkovače/drtiče.

Pro ošetření vín v závěrečné fázi je určen produkt OENOFINISHER, který slouží:

  • k rychlému dosažení komplexnosti a vyváženosti v sudovém víně několik týdnů před lahvováním
  • k vysoce účinnému nápravnému ošetření, snižujícímu vegetální tóny a zvyšujícímu sladkost a kulatost vína
  • k dosažení intenzivnějších dubových tónů během krátkého časového období

Pro jaká vína / lihoviny lze použít OENOFINISHER?

Druhy Oenofinisher

Díky přípravku OENOFONISHER můžete vytvářet velmi stabilní senzorický profil vín, určených k rychlé spotřebě (jeden rok v lahvi).

Celý sortiment dubových alternativ můžete zakoupit na našem e-shopu nebo BS prodejnách.

Více informací o produktu (možnosti použití, dávkování) najdete v letáku ZDE.

Akreditovaná laboratoř

č. 1619 akreditovaná ČIA podle ČSN EN ISO/IEC 17025:2005

Po - Pá: 7:30 - 16:00

Vedoucí laboratoře ~ Žaneta Beňová
+420 519 347 531

  • Analýza hroznů a moštů
  • Analýza v průběhu fermentace
  • Analýza vína před láhvováním