Odborná poradna

Taniny a tvorba aromatického profilu

BS Vinařské potřeby
14. listopadu

Taniny jsou doplňky, které přispívají ke zvýšení jakosti vína.

Aplikace taninů vínům velmi prospívá, ale za předpokladu, že ošetření bylo provedeno ve správnou dobu. Vzhledem k tomu, že různý původ a vlastnosti taninů mohou přinášet výrazné odlišné výsledky, musí být brán zřetel na výběr taninu pro každou aplikace ve výrobě vína.

V našem sortimentu najdete celou řadu kvalitních taninů, jejich přehled a použití stáhnete ZDE.

BS vinařské potřeby taniny doplňky pro zvýšení jakosti vína

Přehled taninů a jejich použití stáhnete ZDE nebo kliknutím na obrázek.


Tvorba aromatického profilu vína

Pro tvorbu aromatických profilů poskytujeme zákazníkům přehledná schémata, která popisují 6 modelů výroby vín za využití enologických preparátů s cílem dosažení různých aromatických profilů. Součástí jsou také přehledy a použití kvasinkových hroznových polysacharidových preparátů.

Prospekt Tvorba aromatického profilu vína ZDE.
Prospekt Tvorba aromatického profilu BIO vína ZDE.

 

Polysacharidy do fermentace

Biologické preparáty dodávají manoproteiny, polysacharidy a přírodní antioxidanty, zvyšují stabilizační účinek polysacharidů uvolněných z kvasinek během fermentace a zvyšují antioxidační účinek oxidu siřičitého.

Kompletní přehled a využití kvasenek, dusíkatých živin a polysachariců pro fermentaci stáhnete ZDE.

Akreditovaná laboratoř

č. 1619 akreditovaná ČIA podle ČSN EN ISO/IEC 17025:2005

Po - Pá: 7:30 - 16:00

Vedoucí laboratoře ~ Žaneta Beňová
+420 519 347 531

  • Analýza hroznů a moštů
  • Analýza v průběhu fermentace
  • Analýza vína před láhvováním