Nalezené články

Enzymy a kvasinky
Praktický přehled enzymů, kvasinek, dusíkatých živin a polysacharidů vám pomůže při výběru správného přípravku.
Celý článek
Zkušenosti vinařů s bio kvasinkami 2B Ferm
Kvasinky 2B Ferm rozšířují na českém trhu nabídku čistě přírodních preparátů.
Celý článek
Enolog doporučuje přípravky pro sezónu
Novinky ze světa přípravků pro zvýšení jakosti vina: STAB MICRO M a kvasinky U42.
Celý článek
Jak zachovat odrůdovost a podpořit aromatiku vína?
Jaké kvasinky použít pro podporu aromatiky nebo zachování odrůdovosti vína?
Celý článek
Malolaktická fermentace
Klíčovým parametrem úspěšné MLF je složení vína. Jedná se především o obsah alkoholu, pH, teplotu a hodnotu celkového oxidu siřičitého.
Celý článek
Předsběrová analýza 2021 - 38. týden
Z pohledu zvyšování cukernatosti představovaly uplynulé teplé dny optimální podmínky.
Celý článek
Doporučení BS enologa před vinobraním
Blíží se kampaň a v souvislosti s aktuálním stavem hroznů ve vinicích doporučujeme praktické produkty.
Celý článek
Přednosti druhově bohatých směsí pro zelenění vinic
Ozeleňovací směsi představují více výhod pro pěstování révy vinné.
Celý článek
Kontrola mikrobiologické čistoty se vyplatí
Při přípravě vína pro lahvování je samozřejmostí ověření krystalické a bílkovinné stability a obsahu oxidu siřičitého. Zároveň se již mnoha vinařům osvědčuje ověření také mikrobiologické stability(…)
Celý článek
Je čas pro výsev směsí pro trvalé ozelenění vinic
Druhově bohaté ozeleňovací směsi mají mezi vinohradníky svoje příznivce a odpůrce. Jaké jsou výhody trvalého ozelenění?
Celý článek
BS předsběrová analýza 37. týden
Druhý zářijový týden se nesl ve znamení vydatných dešťů a ideální průběh dozrávání hroznů byl nakonec narušen.
Celý článek
Riziko plísně šedé ve vinicích
Nyní je velmi důležité sledovat zdravotní stav hroznů na keři a sběr poškozených hroznů a náchylných odrůd.
Celý článek
Kontrola mikrobiologické čistoty se vyplatí
BS laboratoř provádí pravidelnou kontrolu mikrobiologické čistoty lahvovací linky.
Celý článek
Služby mikrobiologické laboratoře
V březnu jsme zahájili provoz mikrobiologické části BS laboratoře.
Celý článek
Ve vinicích stálé hrozí octová hniloba
Velmi nebezpečnou hnilobou ovlivňující kvalitu hroznů je octová hniloba, která může mít několik původců. Jsou to především octové bakterie rodů Acetobacter a Gluconobacter.
Celý článek
Předsběrová analýza 36. týden
Výsledky předsběrové analýzy napovídají, že dokyselování bude v letošním roce skutečně zapotřebí.
Celý článek