Enolog doporučuje: CLEAR UP BIO
Sklep
Z našeho sortimentu přípravků určených pro BIO vína vybíráme ověřený produkt CLEAR UP BIO.
Jedná se o vysoce vyčištěný přípravek z buněčných stěn kvasinek. Dokáže elimininovat ve vínech aromatické a chuťové vady.
CLEAR UP BIO je prvním biologicky certifikovaným přípravkem z buněčných stěn kvasinek, který z moštu nebo vína dokáže odstranit nebo zredukovat látky brzdící kvašení, jako např. mastné kyseliny se středně dlouhým řetězcem nebo jiné toxiny. Lze ho použít k senzorické korekci při výskytu těkavých fenolů.
Použití přípravku CLEAR UP BIO:
- Schopnost absorpce mastných kyselin
- Senzoricky je absolutně neutrální
- Váže četné zbytky postřikových přípravků brzdící kvašení moštu
- Dokáže výrazně snížit obsah těkavých fenolů
- Zlepšuje senzoriku vín ze stresového kvašení
- V mladém víně sníží nežádoucí aroma sirných sloučenin
- Přispívá k odstranění vadného zbarvení v bílém víně
- Zvýšení vnitřního povrchu v silně vyčeřených moštech
Dávkování:
- při poruchách kvašení nebo zastaveném kvašení 30–40 g / hl
- k absorpci chuťových a aromatických vad 10–30 g / hl
- ke zvýšení vnitřního povrchu (po flotaci) 10–20 g / hl
Pokyny k použití v praxi: při každém použití dbejte na to, abyste CLEAR UP BIO předem dobře rozpustili a pak ve víně důkladně rozmíchali. Uvedené množství CLEAR UP BIO zcela rozpusťte ve víně nebo moštu v poměru 1/10. Přidejte do vína nebo moštu a případně přečerpejte. Kontaktní doba by měla činit min. 1-2 hodiny, max. 24 h. V případě absorpce chuťových a aromatických vad max. 7 dnů.
Odstraňte CLEAR UP BIO filtrací nebo stočením po sedimentaci.
Zdroj: BS enologický tým Ing. Miloš Vidlář a Bronislav Hejl.
Zdroj: BS enologický tým Ing. Miloš Vidlář a Bronislav Hejl.
Pro více informací neváhejte kontaktovat BS obchodní a enologické oddělení.