Nabídka produktů
Košík0

V košíku zatím nic není

Nejprodávanější zboží

Způsoby doručení

  • Osobní odběr 17 Kč
  • Česká pošta od 85 Kč
  • Zásilkovna 73 Kč
  • Přepravní služba od 115 Kč
Finalizace mladého vína ročníku 2023

Finalizace mladého vína ročníku 2023

Sklep

Jakým způsobem ošetřit a připravit mladé víno nebo Svatomartinské na lahvování?

Pokud víno senzoricky vyhovuje vaší představě a jsou zde ukončeny všechny mikrobiologické procesy, můžete se řídit následným doporučením:

1. Ochrana vína před oxidací

  • oxidem siřičitým, přípravkem WINY  nebo pomocí taninů TAN HIDEKI a pro červené víno tanin TANENOL FRUITAN
  • hodnota SO2 by ve víně měla být konstantní

2. Číření vína

  • neboli odstranění termolabilních bílkovin z vína, na tento proces se používají bentonity. Zde jsou dva naši nejoblíbenější zástupci BENTOLIT SUPER  a PLUXCOMPACT 
  • zda je víno stabilní na bílkoviny vám vždy určí naše laboratoř

3. Filtrace

4. Stabilita

  • proti vypadávání vinného kamene a zároveň vinanu vápenatého, můžete na mladé víno použít KYSELINU METAVINNOU, ale jedná se pouze o krátkodobé řešení (6–9 měsíců)

5. Lahvování


Zdroj: BS enologický tým -Ing. Miloš Vidlář a Bronislav Hejl        
                               
 
Přípravky zakoupíte na BS prodejnách nebo e-shopu.

Pro více informací pište na hejl@vinarskepotreby.cz nebo kontaktujte 
BS obchodní zástupce.