BS prodejny i laboratoř mají OTEVŘENO dle běžné provozní doby

Měření kyslíku ve víně

Kyslík hraje klíčovou roli při výrobě vína, od počátku procesu výroby až do okamžiku konzumace vína. Kyslík ovlivňuje všechny smyslové atributy vína (vůně, struktura a barva).

Schopnost sledování a řízení hladiny kyslíku je skutečnou výhodou, pokud jde o optimalizaci kvality konečného produktu.
Díky technologii založené na luminiscenci, v kombinaci s použitím optických čidel, umožňuje přenosný analyzátor NomaSense O2 měřit hladinu kyslíku. Kyslík lze měřit ve všech fázích výroby vína, zejména během lahvování.

Proč měřit kyslík ve víně? 

  • Prevence rizika oxidace
  • Identifikace kritických míst pro příjem kyslíku v průběhu celého procesu výroby vína
  • Eliminace rozdílů nestability barvy a aroma vína
  • Snížení dávek SO2
  • Kontrola v návaznosti na zvoleném typu uzávěru
  • Zvýšení celkové kvality vína, úspora nákladů
Analyzátor NomaSense je určen pro vinařský průmysl, umožňuje měření obsahu rozpuštěného kyslíku ve víně i kyslíku v plynné formě nad hladinou vína v lahvi či tanku. Jedná se o jediný přístroj tohoto druhu, který umožňuje poskytnout přesné hodnoty TPO (Total package oxygen = celkový obsah kyslíku) přímo ve vinařství.
 
Leták ke službě Měření kyslíku ve víně ke stažení ZDE.
 
Více o měření kyslíku ve víně se dozvíte ve videu (spustíte kliknutím na obrázek nebo ZDE).

Odborný článek o významu kyslíku ve víně, který vyšel ve Vinařském obzoru 6/2020 ke stažení ZDE.
 
Pro více informací ke službě Měření kyslíku ve víně kontaktujte:
Ing. et Mgr. Michaela Osičková
+420 702 265 643 
E-mailenolog@vinarskepotreby.cz