Odborná poradna

Akreditace laboratoře ve Znojmě

BS Vinařské potřeby
20. září

Laboratoř BS vinařské potřeby ve Znojmě Dobšicích se na konci července 2017 stala zkušební laboratoří č. 1717 akreditovanou ČIA podle ČSN EN ISO/IEC 17025:2005

Pracovníci laboratoře museli splnit nařízení zmíněné normy a při dvoudenním externím auditu prokázat, že všechny postupy jsou v souladu s managementem kvality, který mají nastaven. Všechny prováděné rozbory jsou v souladu s OIV metodami.
Díky Osvědčení o akreditaci, které bylo laboratoři uděleno, může i znojemská laboratoř provádět rozbory pro SZPI za účelem hodnocení a zatřídění vín.

K dispozici má laboratoř nejmodernější přístroje, mezi které patří např. automatická destilační jednotka Vapodest 200, určená k destilaci vín či lihovin, za účelem stanovení obsahu alkoholu i těkavé acidity, dále automatický titrátor Metrohm se zobrazením průběhu titrační křivky, detekcí bodu ekvivalence a následným výpočtem hodnot, v neposlední řadě vybavení pro stanovení bílkovinné a krystalické stability atd.

Při příjmu vzorků na rozbor je s každou zakázkou vyplněn elektronický formulář "příjem vzorků", a to přímo v laboratoři. Vzorky jsou přijímány každý pracovní den v době 8:00 - 17:00 přímo v laboratoři (vchod přes prodejnu). Doba zpracování rozboru je závislá na momentálním vytížení laboratoře a je dohodnuta při příjmu vzorku s pracovníkem laboratoře, který následně po vystavení protokolu o výsledku zákazníka informuje domluvenou formou. (osobně, emailem). Při zpracování vzorků pomáhá laboratoři na míru vytvořený softwarový systém.

Kontaktní osobou je vedoucí laboratoře Bc. Dagmar Tlapáková
tel.: +420 727 966 601, email: laborator@lahofer.cz


Osvědčení o akreditaci laboratoře ke stažení ZDE.

Aktuální ceník služeb laboratoře stáhnete kliknutím na obrázek nebo ZDE.

Ceník vinařské laboratoře Znojmo

 

Akreditovaná laboratoř

č. 1619 akreditovaná ČIA podle ČSN EN ISO/IEC 17025:2005

Po - Pá: 7:30 - 16:00

Vedoucí laboratoře ~ Žaneta Beňová
+420 519 347 531

  • Analýza hroznů a moštů
  • Analýza v průběhu fermentace
  • Analýza vína před láhvováním