Stabilita vín proti zákalům(32)
Proces stabilizace vín je nezbytný zejména pro ochranu vína před oxidací. Slouží také k zajištění mikrobiologické a krystalické stability.K nejpoužívanějším látkám patří disiřičitan draselný (Winy) , chránící víno před oxidací.Tato kategorie obsahuje především přípravky pro zajištění krystalické stability , které zabraňují tvorbě krystalů vinanu draselného (vysrážení vinného… Více
Proces stabilizace vín je nezbytný zejména pro ochranu vína před oxidací. Slouží také k zajištění mikrobiologické a krystalické stability.
K nejpoužívanějším látkám patří disiřičitan draselný (Winy), chránící víno před oxidací.
Tato kategorie obsahuje především přípravky pro zajištění krystalické stability, které zabraňují tvorbě krystalů vinanu draselného (vysrážení vinného kamene). K nejpoužívanějším patří kyselina metavinná, preparáty na bázi arabské gumy, karboxymethylcelulózy (CMC) nebo polyaspartátu draselného (Zenith).
Na stabilizaci vinanu vápenatého doporučujeme použití Enocristalu Ca před samotnou stabilizací vinanu draselného.