Sobotní květnové svátky - BS prodejny ZAVŘENO

Moštoměry, lihoměry, cukroměry(7)

MOŠTOMĚR se užívá pro určení koncentrace zkvasitelných cukrů v moštu v kg/hl.Víno se získává z ovocného nebo hroznového moštu, v němž kvasinky rozloží cukr na alkohol, který má konzervační účinky. Má-li víno málo alkoholu, snadno podléhá vadám a nemocím. Pro výrobu vína je rozhodující obsah cukru v moštu. Ovocné mošty je nutné před kvašením vždy dosladit na hodnotu 22 až 24 kg/hl a révové… Více

Moštoměr provozní 10-30% (HC3500501)
Moštoměr provozní 10-30% (HC3500501)
Skladem > 10 ks
170,00 Kč s DPH
Moštoměr s tepl.10-30% s org.náplň.orientační (HC3510502)
Moštoměr s tepl.10-30% s org.náplň.orientační (HC3510502)
Skladem > 10 ks
354,00 Kč s DPH
Lihoměr bez tepl. 0-100% krátký (HC3402002)
Lihoměr bez tepl. 0-100% krátký (HC3402002)
Skladem > 10 ks
165,00 Kč s DPH
Lihoměr bez tepl. 0-100% dlouhý (HC3402001)
Lihoměr bez tepl. 0-100% dlouhý (HC3402001)
Skladem > 10 ks
175,00 Kč s DPH
Lihoměr s tepl.0-100%:2% náplň (HC3412002)
Lihoměr s tepl.0-100%:2% náplň (HC3412002)
Skladem > 10 ks
350,00 Kč s DPH
Cukroměr provozní 0-10% (HC3600201)
Cukroměr provozní 0-10% (HC3600201)
Skladem > 10 ks
200,00 Kč s DPH
Cukroměr provozní 0-30% (HC3600203)
Cukroměr provozní 0-30% (HC3600203)
Skladem > 10 ks
238,00 Kč s DPH

MOŠTOMĚR se užívá pro určení koncentrace zkvasitelných cukrů v moštu v kg/hl.

Víno se získává z ovocného nebo hroznového moštu, v němž kvasinky rozloží cukr na alkohol, který má konzervační účinky. Má-li víno málo alkoholu, snadno podléhá vadám a nemocím. Pro výrobu vína je rozhodující obsah cukru v moštu. Ovocné mošty je nutné před kvašením vždy dosladit na hodnotu 22 až 24 kg/hl a révové mošty dle potřeby.

CUKROMĚR se užívá pro určení množství zbytkového cukru v kvasu ve váhových %.

Ovocné destiláty – pálenky jsou nápoje s vysokým obsahem alkoholu vyrobené destilací zkvašeného ovoce nebo ovocného vína.

Při kvašení klesá v kvasu podíl zkvasitelných cukrů v závislosti na teplotě a nastává problém stanovit optimální dobu pálení. Optimální doba pálení je, když kvas obsahuje 4 až 5% zbytkového cukru.

LIHOMĚR se používá jako měřidlo pro určení % alkoholu ve vodných roztocích v objemových %.

Méně informací