Nabídka produktů
Košík0

V košíku zatím nic není

Nejprodávanější zboží

Způsoby doručení

  • Osobní odběr 17 Kč
  • Česká pošta od 85 Kč
  • Zásilkovna 73 Kč
  • Přepravní služba od 115 Kč

Moštoměry, lihoměry, cukroměry(2)

MOŠTOMĚR se užívá pro určení koncentrace zkvasitelných cukrů v moštu v kg/hl.Víno se získává z ovocného nebo hroznového moštu, v němž kvasinky rozloží cukr na alkohol, který má konzervační účinky. Má-li víno málo alkoholu, snadno podléhá vadám a nemocím. Pro výrobu vína je rozhodující obsah cukru v moštu. Ovocné mošty je nutné před kvašením vždy dosladit na hodnotu 22 až 24 kg/hl a révové… Více

Cukroměr provozní 0-10% (HC3600201)
Cukroměr provozní 0-10% (HC3600201)
Skladem > 100 ks
227,27 Kč bez DPH275,00 Kč s DPH
Cukroměr provozní 0-30% (HC3600203)
Cukroměr provozní 0-30% (HC3600203)
Skladem > 100 ks
270,25 Kč bez DPH327,00 Kč s DPH

MOŠTOMĚR se užívá pro určení koncentrace zkvasitelných cukrů v moštu v kg/hl.

Víno se získává z ovocného nebo hroznového moštu, v němž kvasinky rozloží cukr na alkohol, který má konzervační účinky. Má-li víno málo alkoholu, snadno podléhá vadám a nemocím. Pro výrobu vína je rozhodující obsah cukru v moštu. Ovocné mošty je nutné před kvašením vždy dosladit na hodnotu 22 až 24 kg/hl a révové mošty dle potřeby.

CUKROMĚR se užívá pro určení množství zbytkového cukru v kvasu ve váhových %.

Ovocné destiláty – pálenky jsou nápoje s vysokým obsahem alkoholu vyrobené destilací zkvašeného ovoce nebo ovocného vína.

Při kvašení klesá v kvasu podíl zkvasitelných cukrů v závislosti na teplotě a nastává problém stanovit optimální dobu pálení. Optimální doba pálení je, když kvas obsahuje 4 až 5% zbytkového cukru.

LIHOMĚR se používá jako měřidlo pro určení % alkoholu ve vodných roztocích v objemových %.

Méně informací