Odborná poradna

ENARTIS doporučení 2017

BS Vinařské potřeby
05. září

EnartisPředstavujeme favority mezi přípravky pro zvýšení jakosti vína:

 


 

Kvasinky Enartis Ferm Q Citrus

Kvasinky Enartis Ferm Q CitrusTyto kvasinky jsou určeny pro produkci svěžích bílých vín s intenzivním aromatickým projevem. Přináší tóny citrusů, tropického ovoce a květin. Díky dobré produkci glycerolu zvyšují objem a plnost vína. Současně s taninem Enartis Tan Citrus prohlubuje odrůdový charakter vína a posiluje jeho pikantnost a kořenitost.

 

Tanin Enartis Tan Citrus
Tanin Enartis Tan Citrus

Tuto směs enologických taninů je doporučováno aplikovat již během fermentace bílých a růžových moštů. Aromatické prekurzory obsažené v tomto taninu jsou přeměněny na volné aromatické formy vyznačující se intenzivním ovocným a květinovým aroma, které se spojuje s primárním odrůdovým aroma.

 

Kvasinky Enartis Ferm VQ10 - tip enologa

KvasinKvasinky Enartis Ferm VQ10ky z této typové řady doporučujeme pro jejich specifické mikrobiologické vlastnosti, pro aromatiku a eleganci hotového vína. Pokud jsou použity u kvalitních hroznů, respektují odrůdové aroma a posilují ovocné tóny budoucího vína. U vín, která jsou kvašená v sudech, produkují intenzivní aroma bílého sladkého ovoce a snižují u nich dubové tóny. Dodávají vínu tělo a strukturu. Díky svým schopnostem (kvašení při nízkých teplotách a vysokém obsahu alkoholu) jsou vhodné pro kvašení při obtížných podmínkách.

 

 

Akreditovaná laboratoř

č. 1619 akreditovaná ČIA podle ČSN EN ISO/IEC 17025:2005

Po - Pá: 7:30 - 16:00

Vedoucí laboratoře ~ Žaneta Beňová
+420 519 347 531

  • Analýza hroznů a moštů
  • Analýza v průběhu fermentace
  • Analýza vína před láhvováním