Vlastnosti: EnartisFerm Q4 je kmen vhodný pro fermentacithiolových odrůd. Hlavním rysem tohoto kmene je silná schopnost odhalitprekurzory aromatických látek. Kvasinky silně produkují travnaté a bylinnéaroma.
Použití: kvasinky pomalu rozmíchat v 10ti násobném množství vody o teplotě cca 35-40°C,jemně promíchat a nechat stát 20 min., poté znovu jemně promíchat. Přidejtekvasinky do šťávy. Rozdíl teplot mezi kvasinkami a šťávou by neměl překročit 10°C.Homogenizujte přečerpáním nebo smícháním.
Dávkování: 20-40 g/hl, vyšší dávkování použít v případěnekvalitních hroznů, vysokého obsahu cukru a obtížných mikrobiologickýchpodmínek.
Skladování: při pokojovéteplotě originálně zabalené udrží garantované vlastnosti po dobu tří let,skladování v chladnu prodlužuje životnost.
Balení: 500 g ± 5%