KVASINKY BS13 (univerzální červené) 10 g rozvaž
Poradí vám Veronika Mikulíková
Registrujte se a získejte slevu
Výhody registraceUniverzální kvasinky jsou určeny pro všechny modré odrůdy révy vinné. Kvasinka s vysokou odolností k alkoholu, s nízkou tvorbou pěny a nízkou tvorbou těkavých kyselin. Kvasinky patří k druhu Saccharomyces cerevisiae varieta Bayanus.
Dávkování: Obsah balení je určen na 100 l moštu a vyprodukuje optimální množství životaschopných kvasinek.
Návod k použití: Rehydratujte kvasinky v 0,2 l vlažné (max. 35 0C) směsi moštu a vody (1:1). Poté nechejte 20-30 minut bobtnat. Směs kvasinek, která zpravidla lehce zpění, následně za stálého míchání přidejte do celého objemu. Teplotní rozdíl mezi teplou směsí kvasinek a chladným moštem by nemel být více než 8 0C.
Skladování: V suchu a chladnu, dbejte na těsnost balení. Otevřené obaly ihned těsně uzavřete a spotřebujte během 2-3 dnu.
Balení: 10 g ± 5%
Rozměry produktu
Hloubka | 1,0 cm |
Šířka | 11,0 cm |
Výška | 15,0 cm |
Dobrý den, naložil jsem cukerný roztok /po rozpuštění melecitozního -ztvrdlého medu/ do sudu na pálení .Tento roztok medu a vody mám již v sudu 2 měsíce a stále se nechce dokvasit na požadované hodnoty.Prosím doporučit nějaké kvasinky, které by proces kvašení urychlily.Děkuji Linzmajer
Dobrý den, doporučujeme přidat do kvasu výživu pro kvasinky s názvem NUTRIFERM VIT v dávce 10 g/hl.
Prosím, které kvasinky jsou na cca 19 a 23 procent. Děkuji za odpověď.
Dobrý den,
nejvyšší toleranci na alkohol mají pro červená vína kvasinky Q7.
Dobry den. Jaka je presne odolnost vuci alkoholu u techto kvasinek a pri jake nejnizsi teplote jeste pracuji? Dekuji, Kucera.
Dobrý den,
u kvasinek BS 13 je maximální produkce alkoholu 15 % a nejnižší teplota ve fermentaci je 10 C, doporučená teplota v rozmezí 10–30 C.
S pozdravem