KVASINKY PERLAGE FRUITY 500 g SEKT ENARTIS **
Poradí vám Veronika Mikulíková
Registrujte se a získejte slevu
Výhody registraceSpeciální kvasinky pro výrobu šumivých vín tradiční metodou. Výsledkem jsou vína s mohutným aromatickým profilem podporujícím odrůdový charakter a terroir. Během autolýzy se do vína dostává velké množství manoproteinů a polysacharidů, což má pozitivní vliv na stabilitu. Tyto kvasinky jsou vhodné pro náročné kvašení vín s vysokým obsahem cukru, nízkým pH, nízkou teplotou a případným vysokým obsahem alkoholu. Dostatečně rychle metabolizuje cukr a tím je zabráněno produkci nežádoucích sloučenin.
Mikrobiologické vlastnosti: teplota kvašení 10 – 30 oC, lag fáze krátká, rychlost kvašení mírná při nízké teplotě; rychlá při teplotě nad 15 oC, Alkoholová tolerance 17 % V/V, killer faktor vysoký, rezistence k pH tolerantní k nízkému pH, rezistence k volnému SO2 vysoká.
Technologické vlastnosti: požadavek na dusík nízký, požadavek na kyslík nízký, produkce těkavých kyselin nízká, produkce glycerolu dobrá, produkce pěny nízká, produkce SO2 nízká, kompatibilita k MLF nízká, brzdí začátek.
Aplikace: Fermentace červených a bílých vín s vysokým obsahem potenciálního alkoholu. Fermentace při nízkých teplotách. Výroba šumivých vín kvašených v lahvi nebo tanku. Nastartování váznoucí fermentace. Kvašení v reduktivních podmínkách.
Maximalizace účinku: vína vyrobená s kvasinkami PERLAGE se vyznačují svěží, jemnou aromatikou, podporující odrůdovost a terroir. K podpoření těchto účinků a zabránění produkce nežádoucích sloučenin doporučujeme přidat komplexní výživu NUTRIFERM ENERGY během inokulace kvasinek. Přídavek NUTRIFERM ADVANCE v 1/3 fermentace zajistí plynulé kvašení bezprodukce reduktivních tónů.
Dávkování:
- 10 – 20 g/hl (fermentace šumivých vín kvašených v tanku) pro kvašení vín v lahvi se informujte u technologa
- 20 – 40 g/hl (primární fermentace)
- 40 g/hl (váznoucí fermentace)
Rozměry produktu
Hloubka | 6,5 cm |
Šířka | 10,5 cm |
Výška | 12,0 cm |