Potisk šroubových uzávěrů a kapslí

BS Vinařské potřeby
01. října

V naší nabídce najdete šroubové uzávěry a kapsle několika výrobců: Ohlinger, Creative Caps, VKN, Ramondin, které se liší materiálem, provedením i možnostmi povrchových úprav.

Šroubové uzávěry
Jedná se o moderní uzávěry pro tichá, perlivá a šumivá vína 2,5 barů s širokým výběrem barev a povrchových úprav:

  • výběr z 22 standardních barev ve třech povrchovým úpravá
  • výběr ze speciálních a Pantone barev
  • povrchové úpravy: potisk barvou nebo ražbou s vlastním logem, embosovaný vršek

 

PVC kapsle, polylaminátové kapsle, cínové kapsle

Kapsle (nazývány také jako záklopky) děleny do tří skupin dle používaného materiálu: PVC, polylaminátové kapsle (kombinace hliník + PVC fólie) a cínové kapsle (tenká cínová fólie).

Poslední dva jmenované druhy se na hrdlo láhve aplikují zavalením, tzn. mechanickým pohybem válečků zavalovací hlavy, na rozdíl od PVC kapslí, které jsou na hrdle láhve smrštěny prouděním horkého vzduchu pomocí horkovzdušného tunelu nebo zatavovací hlavy s tepelnou spirálou.

Možnosti barev, potisků a povrchových úprav kapslí jsou velmi bohaté:

  • barva kapsle z tzv. standardních barev nebo dle přání zákazníky dle Pantone vzorníku či dle barvy etikety
  • boční potisk technologií Flexo tisku, kdy se pomocí klišé nastříkává požadovaný nápis nebo logo na kapsli.
  • použití Hot stamp ražby, kdy je pomocí raznice vyraženo logo nebo požadovaný nápis velmi tenkou fólií do fólie kapsle.
  • úprava vršku kapsle (tzv. Top Discu), kdy vršek může být buď hladký a logo v provedení flexo tisku nebo ražbě
  • speciálně se používá tzv. embosing, kdy logo vršku je vyraženo pomocí raznice a je velmi plastické.

Při tvorbě grafického návrhu uzávěru/kapsle nabízíme zákazníkům předběžný grafický návrh kapsle (3D ztvárnění kapsle včetně náhledu na boční potisk či potisk vršku, viz obrázek), aby zákazník měl představu, jak bude kapsle vypadat v reálu.

Pro více informací kontaktujte:
Robert Vyhoda, vyhoda@vinarskepotreby.cz

 

 

 

 

Akreditovaná laboratoř

č. 1619 akreditovaná ČIA podle ČSN EN ISO/IEC 17025:2005

Po - Pá: 7:30 - 16:00

Vedoucí laboratoře ~ Žaneta Beňová
+420 519 347 531

  • Analýza hroznů a moštů
  • Analýza v průběhu fermentace
  • Analýza vína před láhvováním