Jedná se o hliněnou nádobu s patentovanou jílovitousměsí, která je odolná vůči vyšším teplotám v průběhu vypalování. Amforyjsou vypalovány při teplotách v rozmezí 1200-1260 °C. Toto tepelné zpracování poskytuje keramickénádobě specifické hodnoty propustnosti kyslíku. Amforamůže dodávat podobnou úroveň mikro-okysličení jako nový dubový sud. Avšak u sudu neníproces mikrooxidace lineární. Padesát procent ročníhopřenosu kyslíku se uvolní během prvních 2–4 měsíců a poté se zpomalí. S vysocekvalitní hliněnou amforou je mikro-okysličení lineárnější a stabilnější po celýrok.
Cena zahrnuje:
Nerezový podstavec
Vzorkovací ventil
Skleněná kvasná zátka
Vypouštěcí ventil DIN 25
Parametry:
Objem: 320 l
Výška: 135 - 125 - 105 (cm)
Šířka: 60 - 40 - 46 - 76 (cm)
Hmotnost: 190 kg
Je tato amfora vhodná na výrobu žlutého vína?
Dobrý den, tento typ nádoby je vhodný pro výrobu všech autentických vín.
S pozdravem