ENARTIS doporučení 2017 - BS vinařské potřeby
Doporučujeme vybrané přípravky společnosti Enartis, které naši zákazníci nejčastěji používají.
Představujeme favority mezi přípravky pro zvýšení jakosti vína:
Kvasinky Enartis Ferm Q Citrus
Tyto kvasinky jsou určeny pro produkci svěžích bílých vín s intenzivním aromatickým projevem. Přináší tóny citrusů, tropického ovoce a květin. Díky dobré produkci glycerolu zvyšují objem a plnost vína. Současně s taninem Enartis Tan Citrus prohlubuje odrůdový charakter vína a posiluje jeho pikantnost a kořenitost.
Tanin Enartis Tan Citrus
Tuto směs enologických taninů je doporučováno aplikovat již během fermentace bílých a růžových moštů. Aromatické prekurzory obsažené v tomto taninu jsou přeměněny na volné aromatické formy vyznačující se intenzivním ovocným a květinovým aroma, které se spojuje s primárním odrůdovým aroma.
Kvasinky Enartis Ferm VQ10 - tip enologa
Kvasinky z této typové řady doporučujeme pro jejich specifické mikrobiologické vlastnosti, pro aromatiku a eleganci hotového vína. Pokud jsou použity u kvalitních hroznů, respektují odrůdové aroma a posilují ovocné tóny budoucího vína. U vín, která jsou kvašená v sudech, produkují intenzivní aroma bílého sladkého ovoce a snižují u nich dubové tóny. Dodávají vínu tělo a strukturu. Díky svým schopnostem (kvašení při nízkých teplotách a vysokém obsahu alkoholu) jsou vhodné pro kvašení při obtížných podmínkách.