Nabídka produktů
Košík0

V košíku zatím nic není

Nejprodávanější zboží

Způsoby doručení

  • Osobní odběr 17 Kč
  • Česká pošta od 85 Kč
  • Zásilkovna 73 Kč
  • Přepravní služba od 115 Kč
Enolog doporučuje: CLARIL HM

Enolog doporučuje: CLARIL HM

Sklep

Použití přípravku CLARIL HM doporučujeme při problémech s uzavřenou až reduktivní aromatikou ve víně.

Z důvodu stresových podmínek v moštu a následně víně se vinaři začátkem tohoto roku setkávají s uzavřenou až reduktivní aromatikou.
Na základě řady provozních pokusů i zkušeností vinařů doporučujeme na tento problém použít přípravek CLARIL HM, který účinkuje již při dávce 3g/hl. 

K čemu slouží přípravek CLARIL HM?

  • CLARIL HM je čiřící preparát na bázi PVI/PVP (polyvinylimidazol/ polyvinylpyrrolidon) a předem aktivovaného chitosanu a organických kyselin.
  • Selektivně odstraňuje kovy a katechiny z vína.
  • Výhody jeho použití vyplývají právě ze schopností odstraňovat hlavní činitele způsobující oxidaci vína.
  • Adsorbuje těžké kovy jako jsou měď, železo a hliník.
  • Odstraňuje kyselinu hydroxyskořicovou a katechiny.
  • Zabraňuje oxidaci, růžovění, eliminuje kovové zákaly a odstraňuje trpkost a hořkou chuť vína, předchází ztrátě aroma.

 

Aplikace CLARIL HM se doporučuje pro:

  • intenzivnější a stabilnější aroma: měď a železo katalyzují reakci způsobující oxidaci aromatických sloučenin. Díky selektivní eliminaci těchto těžkých kovů předchází CLARIL HM ztrátě primárního a sekundárního aroma. Vína tak získají intenzivnější, trvalejší a stabilnější aroma.
  • ochranu před hnědnutím: CLARIL HM adsorbuje fenolické sloučeniny, které startují proces hnědnutí, a tím získají vína živější barvu.
  • ochranu před růžověním: CLARIL HM eliminuje katalyzátory oxidace, jako jsou železo a měď, a také redukuje obsah polyfenolických sloučenin ve víně.
  • prevenci zákalů: vysoký obsah mědi, železa a hliníku je příčinou vzniku zákalů. CLARIL HM selektivně odstraňuje tyto kovy a chrání před zákaly.
 
Příprave CLARIL HM zakoupíte na všech BS prodejnách i e-shopu.



Zdroj: BS enologický tým (Ing. Miloš Vidlář a Bronislav Hejl)