Kontrola mikrobiologické čistoty se vyplatí - BS vinařské potřeby
Při přípravě vína pro lahvování je samozřejmostí ověření krystalické a bílkovinné stability a obsahu oxidu siřičitého. Zároveň se již mnoha vinařům osvědčuje ověření také mikrobiologické stability vína před i po nalahvování.
Při přípravě vína pro lahvování je samozřejmostí ověření krystalické a bílkovinné stability a obsahu oxidu siřičitého. Zároveň se již mnoha vinařům osvědčuje ověření také mikrobiologické stability vína před i po nalahvování. Začátkem roku jsme zřídili novou mikrobiologickou laboratoř s cílem nabízet neustále se zvyšující kvalitu a spektrum laboratorních služeb.
Víno přirozeně může obsahovat různé druhy mikroorganismů, hlavně kvasinek. Mikrobiologická nestabilita vín, která obsahují větší množství kvasinek, může při dalším lahvování kontaminovat i mikrobiologicky stabilní vína. Právě proto je velice důležitá správná sanitace a hygiena před i během lahvování. Z tohoto důvodu nabízíme ověření účinnosti sanitace pomocí stěrů z jednotlivých částí vaší plnící linky přímo u vás v provozu. Dalším doporučovaným krokem je i mikrobiologická kontrola vína před filtračním zařízením, na výstupu z filtru a konečně i ověření stability po nalahvování.
Pro zajištění 100% mikrobiální stability při lahvování BS mobilní linkou provádíme kontrolu celého procesu plnění. Pravidelně odebíráme vzorky vína před finální filtrací, po filtraci a hlavně hlídáme účinnost sanitace pomocí stěrové metody. Rádi bychom tuto službu nabídli i vám přímo ve vašem provozu.
BS mikrobiologická laboratoř doporučuje především tyto služby:
- Mikrobiologická analýza vína (celkový počet mikroorganismů, kvasinky, plísně)
- Sanitace a hygiena plnící linky a výrobních prostor stěrovou metodou (přítomnost kvasinek; 1 stěr)
Více informací o BS mobilní plnicí lince najdete na www.bslahvovani.cz.
Neváhejte se obrátit na naši BS laboratoř.