Dárek ke každé objednávce nad 500 Kč

Předsběrová analýza - aktuální zrání

Předsběrová analýza - aktuální zrání

Vinice

Vzhledem k současnému stavu hroznů na vinicích jsme zpracování předsběrových analýz posunuli o 2 týdny později než v minulých ročnících.

Ve vinicích bobule dozrávají nerovnoměrně a jsou různě velké, protože do révy během kvetení v některých oblastech napršelo. Lokálně se vyskytovaly silnější srážky během zrání a díky tomu dochází obecně k poklesu kyselin obsažených v bobulích.
Pokud došlo v nedávné době k aplikaci listové výživy či nadměrného příjmu draslíku a dusíku z půdy, může docházet k rychlejšímu poklesu kyseliny vinné a následnému zvyšování hodnot pH.

Ve Velkopavlovické podoblasti u některých odrůd teprve dochází k zaměkání bobulí. Vinice byly prohlédnuty našimi odborníky a byla namátkově změřena cukernatost bobulí refraktometrem. U Tramínu červeného byly hodnoty cukernatosti měřeny v rozmezí 9 – 16 °NM. Veltlínské zelené mělo v průměru 10°NM. Ostatní odrůdy mají ještě zelené nevyzrálé bobule s hodnotami pod 10°NM.

V BS laboratoři byla analyzována pouze odrůda Müller Thurgau. Hrozny pochází z vinice, kde je větší násada. Naměřené hodnoty jsou uvedeny v tabulce:

Hodnoty Muller Thurgau 35. týden
 
Odrůda1. MT 
Obec Velké Bílovice 
TraťNová Hora 
Datum25. 8.  
Cukernatost°NM11,0
Glu + Frug/l117,5
Pot. alkohol%6,98
Tit. kyselinyg/l11,73
pH-3,22
KVg/l9,0
KJg/l7,1
KMg/l0,8
Alpha Aminomg/l185
Ammoniamg/l154
YANmg/l305

 


Chardonnay 35. týden    

Veltlínské zelené 35. týden
Veltlínské zelené 35. týden

Frankovka 35. týden
Frankovka 35. týden