Odborná poradna

Jak zachovat odrůdovost a podpořit aromatiku vína?

BS Vinařské potřeby
13. září

Pro podporu aromatiky vašeho vína náš hlavní enolog doporučuje použití kvasinek ENARTIS FERM Q9, ENARTIS FERM  Q CITRUS a ENARTIS FERM AROMA WHITE.

ENARTIS FERM Q9 - NOVINKA 

  • Určená pro fermentaci hroznů bohatých na thioly
  • Q9 mají silnou schopnost odhalovat thilové prekurzory, jako jsou 3-merkapto-hexanol, 3-merkapto-hexanol acetát
  • Q9 VÍNA JSOU NESKUTEČNE BOHATÁ A OVOCNÁ díky vysokému poměru 3MH/3MHA


Použití kvasinky v neutrálních odrůdách:

Použití kvasinky v neutrálních odrůdách

ENARTIS FERM  Q CITRUSENARTIS FERM  Q CITRUS

  • Určená pro odrůdová bílá vína, vyznačující se intenzivním aromatickým projevem 
  • Q CITRUS odkrývá aroma ovoce a květin terpenů a norisoprenoidů z hroznů
  • Zlepšují aromatický profil u neutrálních odrůd

ENARTIS FERM AROMA WHITE

  • Určená pro aromatické a středně aromatické odrůdy (SG, RYZLINKY, CHA)KVASINKY AROMA WHITE 500g ENARTIS
  • Pro produkci růžových a mladých červených vín
  • Pro reduktivní typy vín
  • Pro výrobu vín studenou maceracíJak si vaše víno zachová odrůdovost?

 


Pro zachování odrůdovosti doporučujeme použití kvasinek ENARTIS FERM VINTAGE WHITE a ENARTIS FERM VQ 10.

ENARTIS FERM VINTAGE WHITEKVASINKY VINTAGE WHITE 500g ENARTIS

  • Určená pro produkci ODRŮDOVÝCH, komplexních bílých vín s dlouhou životností
  • Ideální pro produkci vín zrajících v sudech
  • Pro výrobu vín z hroznů s vysokou cukernatostí

ENARTIS FERM VQ 10KVASINKY VQ 10 500g ENARTIS

  • Respektují odrůdové aroma hroznů a posilují ovocné tóny budoucího vína
  • Doporučované pro kvašení při obtížných podmínkách (nízká teplota a vysoký obsah alkoholu)


     

Praktické RADY:

  • Pro rychlé odkalení moštu využijte odkalovací enzym ENARTIS ZYM RS.
  • Nejlepší výsledky kvasinky prokazují, pokud je spolu s nimi přítomen organicky vázaný dusík v první fázi fermentace.
  • Doporučujeme  aplikovat výživu NUTRIFEM AROM PLUS.

 

Pro více informací kontaktujte naše obchodní zástupce, poradí vám také prodejci na BS prodejnách.

 

Akreditovaná laboratoř

č. 1619 akreditovaná ČIA podle ČSN EN ISO/IEC 17025:2005

Po - Pá: 7:30 - 16:00

Vedoucí laboratoře ~ Žaneta Beňová
+420 519 347 531

  • Analýza hroznů a moštů
  • Analýza v průběhu fermentace
  • Analýza vína před láhvováním