POTRAVINÁŘSKÝ KARAMEL E150CVlastnosti: tekuté barvivo pro potraviny. Hlavní surovinou k výrobě je rafinovaný cukr, vyrábí se řízenou tepelnou karamelizací cukerného sirupu za přídavku amoniaku.Použití: používá se k barvení uzenin, omáček, pečiva, perníku, aromatizovaných vín, octa a jiných potravin.Dávkování: doporučené dávkování je do 0,5 kg na 1000 kg potraviny.Skladování: při pokojové teplotě originálně zabalené udrží garantované vlastnosti po dobu tří let, skladování v chladnu prodlužuje životnost.
Dobrý den, lze toto barvivo použít i pro lehké dobarvení bílého vína?
Dobrý den, potravinářský karamel E150C můžete použít na dobarvení vína, doporučené dávkování je popsáno na našich webových stránkách, jen je potřeba ověřit, zda tento postup vinařský zákon dovoluje.