KVASINKY B 2000 500g IOC
Poradí vám Veronika Mikulíková
Registrujte se a získejte slevu
Výhody registraceKvasinky B 2000 jsou speciální kvasinky určené pro výrobu bílých a rosé vín. Tyto kvasinky mají vysokou fermentační schopnost, odolnost vůči stresovým podmínkám a produkují jemné a harmonické aroma. Doporučujeme pro odrůdy jako Chardonnay, Rulandské šedé, Rulandské bílé, Tramín červený, Ryzlink vlašský a další.
Dávkování: 20 g/hl
Dobrý den, prosím o zaslání charakteristiky kvasinek IOCB 2000 (pro jakou odrůdu, nárok na N a další informace)Děkuji
Dobrý den,
níže bližší informace ke kvasinkám.
Popis: vhodné pro kvašení bílých vín, kde se vystupňují organoleptické vlastnosti. Díky killer faktoru ovládne kmen rychle prostředí. Pro vystupňování organoleptických vlastností zvláště odrůd Sauvignon, Sémillon, Chardonnay a Tramín. Výtěžnost alkoholu 16 –17 g cukru na 1 obj. % alkoholu, zkvašuje do 14 obj. % alkoholu, produkuje velmi málo SO2, sloučenin síry a těkavých kyselin, produkce glycerolu 6 g/l, velmi nízká pěnivost, killerový faktor K2.
Použití: kvasinky rozmíchat v 10ti násobném množství vody a moštu 1:1 o teplotě cca 35-38 °C, nechat stát cca 20-30 min., před přidáním do moštu opět promíchat. Teplotní rozdíl mezi suspenzí a moštem nebo rmutem nesmí být větší jak 8 °C.
Dávkování: 10-20 g/hl
V případě dalších dotazů kontaktujte BS enologa: hejl@vinarskepotreby.cz