Odborná poradna

Mistrovství ČR v řezu révy vinné 2020

BS Vinařské potřeby
05. ledna

Soutěž v řezu révy vinné 2020

16. ročník soutěže v řezu révy vinné se uskuteční ve Velkých Pavlovicích.

Zveme vás na další ročník Mistrovství řezu révy vinné, které se bude konat v pátek 28. února 2020 od 8 h v areále Šlechtitelské stanice vinařské Velké Pavlovice.

Soutěž o zlaté nůžky Bahco proběhne v nedalekých vinicích.

Předběžný harmonogram akce:

7.30 - 8.30      registrace soutěžících 
8.30                přesun do vinohradu autobusem 
9:00                začátek soutěže (kategorie Elite, následně kategorie Junior)
10:30              odborné přednášky na téma Zelené práce ve vinici ve světle klimatických změn
13:30              vyhodnocení soutěže, předání cen


Doprovodný program pro soutěžící, hosty a odbornou veřejnost:

  • Odborná přednáška: Petr Ackermann – „Stolbur a Esca – rozšíření, ekologie původců a možnosti regulace výskytu“
  • Prezentace partnerů soutěže
  • Stylové občerstvení, včetně degustace místních vín


Účast v soutěži (jako soutěžící i divák) včetně doprovodného programu a občerstvení během akce je zdarma.

Registrace e-mailem na marketing@vinarskepotreby.cz.
Povinné údaje pro registraci soutěžících:
- jméno a příjmení, kategorie / rok narození, adresa/vinařství/škola, e-mail a telefon.

Vaše registrace bude e-mailem potvrzena, pokud potvrzovací e-mail neobdržíte, je nutné registraci poslat znova.

Obecné informace k soutěži:

  • Soutěžní kategorie ELITE – ženy a muži starší 21 let, JUNIOR – do 21 let (včetně)
  • Soutěžní odrůda: PÁLAVA, rok výsadby 2012 (kategorie Elite) a RULANDSKÉ ŠEDÉ, rok výsadby 2014 (kategorie Junior), vedení rýnsko-hessenské
  • Povoleno je pouze mechanické nářadí (vzhledem k síle dřeva doporučujeme i pilku)
    Kompletní informace bude zveřejněny před soutěží.

V případě dotazů kontaktujte: Renata Hlavačková, tel. 774 576 923, marketing@vinarskepotreby.cz

 

Akreditovaná laboratoř

č. 1619 akreditovaná ČIA podle ČSN EN ISO/IEC 17025:2005

Po - Pá: 7:30 - 16:00

Vedoucí laboratoře ~ Žaneta Beňová
+420 702 229 666

  • Analýza hroznů a moštů
  • Analýza v průběhu fermentace
  • Analýza vína před láhvováním