NUTRIFERM AROM 1kg ENARTIS** (25 ks)
Poradí vám Veronika Mikulíková
Registrujte se a získejte slevu
Výhody registraceVÝŽIVA A BIOLOGICKÝ REGULÁTOR KVAŠENÍ
Vlastnosti: Těla kvasinek se zvýšeným obsahem aminokyselina thiaminu (vitaminu B1)Použití: Béžový prášek s lehkou kvasinkovou vůní.Volné aminokyseliny jsou nejdůležitějšími prekurzory, které kvasinky využívají k syntéze látek (vyšší alkoholy, estery, aldehydy atd.) podílejících se na tvorbě aroma. Proto je důležité obohacovat mošty volnými aminokyselinami, zvýší se tak aromatická intenzita a komplexnost vína. Nutriferm arom je přípravek vyrobený z těl kvasinek bohatých na volné aminokyseliny steroly a dlouhé řetězce nenasycených mastných kyselin – látky důležité pro životaschopnost kvasinek a pro dobrý průběh fermentace. Ve spojení s kvasinkami řady Challenge Aromawhite, Challenge ES 181, Challenge Red Fruit, Challenge TOP jejichž metabolismus transformuje aminokyseliny na aromatické látky, budou vína bohaté na aroma, budou intenzivní a komplexní. Nutriferm Arom také předchází vzniku sirných sloučenin, které vznikají při nedostatku dusíku.
Dávkování: 30 g/hl, maximální povolená dávka (EU) 40 g/hl.Rozpusťte v malém množství vody nebo moštu. Přidat k moštu zároveň s kvasinkami, před začátkem kvašení.
Skladování: Skladujte na suchém, chladném a dobře větraném místě, otevřená balení pečlivě uzavřít.