Vysoce účinný kaseinát draselný, modifikovaný PVPP (Polyclar) a dva různé křemičité adsorbenty tvoří tento zajímavý preparát s jeho doplňující, synergicky účinkujícími vlastnostmi. Bílá, červená a růžová vína ošetřená preparátem SENSOVIN® mohou úplně a trvale rozvinout svoje aromatické látky, obzvlášť důležité při zabránění a odstranění trpkých a hořčinových tónů a „pichlavých“ zápachů a oxidačních procesů.POUŽITÍ A DÁVKOVÁNÍPoužití preparátu SENSOVIN® je jednoduché a efektivní. Dávkovat se může přímo bez nabobtnání. Dávka pro cílenou harmonizaci závisí na typu a intenzitě rušivých látek. Pro zjištění správné dávky je potřeba provést předběžný test. Všeobecně se doporučují následující dávky: Pro preventivní ošetření 5–10 g/hl, pro odstranění lehkých rušivých tónů 5–10 g/hl, oxidačních tónů 10–40 g/hl, stařinových tónů 20–50 g/hl, „pichlavých“ zápachů 25–60 g/hl, vysoké barvy 20–60 g/hl.
Rozměry produktu
Hloubka | 14,0 cm |
Šířka | 14,0 cm |
Výška | 1,0 cm |
Hezký den, můžete prosím popsat jak dlouho je nutné nechat výrobek působit v hotovém víně a zda se zcela rozpustí nebo je nutné jej bez depotu stočit? díky
Dobrý den, na váš dotaz nejsme schopni bez dalších informací odpovědět, ale můžete kontaktovat BS enologa, rád vám poradí.
Bronislav Hejl / enologicko-technolog. poradce: hejl@vinarskepotreby.cz, +420 606 626 560
S pozdravemDobrý den,můžu použít SENSOVIN do rozkvašeného moštu? Ještě to hodně kvasí a je tam hořčina a oxidáza přidal jsem pyrosulfit draselný. Nebo mi prosím poraďte co udělat s tou hořčinou.Děkuju Kohoutek
Dobrý den, přípravek Sensovin do rozkvašeného moštu nedoporučujeme, na snížení hořčiny použijte spíše až na konci kvašení (1-2 dny před stáčením).