Vlastnosti: vaječný albumin
Použití: Vaječný bílek patří mezi klasické aosvědčené prvky užívané ve vinařské technologii. BLANCOLL díky své struktuřezabezpečuje snadnou a bezproblémovou aplikaci přitom čiřící efekt je shodný s použitímčerstvého bílku. BLANCOLL reaguje převážně s hořkými fenolickými ataninovými složkami vína. Následnou flokulací dochází k posílení čistícíhoefektu, zakulacení zjemnění chuti azmírnění adstringence vína. Přípravek je vhodný pro čiření a zvláště červenýchvín, díky svému šetrnému působení na aromatické složky je vhodný ik ošetření bílých vín, zvláště zrajících v barikových sudech.
Dávkování: 5 – 10 g/hl. BLANCOLL se rozpustíve vlažné vodě (1:1O), opatrně ale důkladně rozmícháme. Při intenzívním míchánímůže vznikat pěna, která zůstane na povrchu vína neúčinná. Pro lepší rozpuštěníje možno do směsi přidat 1 g/l chloridu sodného. Suspenze se po té vmíchá docelého objemu vína, nebo může být dávkována pomocí dávkovacího čerpadla.
Skladování: v suchém a větratelném prostředí.Otevřené balení pečlivě uzavřít.
Balení: 1 kg
Rozměry produktu
Hloubka | 4,0 cm |
Šířka | 22,0 cm |
Výška | 33,0 cm |