Čiřící a stabilizační činidlo.
Složení: 50 % bentonit, 20 % PVPP, 15 % silikagely, 15 % kaseináty.Preparát vhodný k použití do bílých, červených a rosé vín. Přípravek odstraňuje termolabilní bílkoviny, a podporuje sedimentaci kalových částic odstraněním polyfenolů a proteinů z vín. Dochází k výraznému zjemnění vín odstraněním hořkých látek. Vína po ošetření vykazují menší potřebu síření a získají na svěžesti.
Dávkování: 10 - 30 g/hl jemné úpravy senzorických vlastností, 50 - 90 g/hl čiření moštů, odstranění ox. tónů, stabilizace a čiření vín, do 150 g/hl korekce senzorických vlastností.
Rozměry produktu
| Hloubka | 1,0 cm |
| Šířka | 15,0 cm |
| Výška | 20,0 cm |
















Dobrý den, jsem začínající malovinař a prý byste mi mohli poradit, zda lze a případně jaký prostředek byste mi doporučili, k odstranění nahořklých tonů v bílém víně (Solaris) na \"konci vína\". Když odezní prvotní chutě. Předem děkuji za odpověď.
Dobrý den,
můžete použít CLARIL QY v dávce 10 g/hl.