Jak zachovat odrůdovost a podpořit aromatiku vína? - BS vinařské potřeby
Sklep
Jaké kvasinky použít pro podporu aromatiky nebo zachování odrůdovosti vína?
Pro podporu aromatiky vašeho vína náš hlavní enolog doporučuje použití kvasinek ENARTIS FERM Q9, ENARTIS FERM Q CITRUS a ENARTIS FERM AROMA WHITE.
ENARTIS FERM Q9 - NOVINKA
- Určená pro fermentaci hroznů bohatých na thioly
- Q9 mají silnou schopnost odhalovat thilové prekurzory, jako jsou 3-merkapto-hexanol, 3-merkapto-hexanol acetát
- Q9 VÍNA JSOU NESKUTEČNE BOHATÁ A OVOCNÁ díky vysokému poměru 3MH/3MHA
Použití kvasinky v neutrálních odrůdách:
ENARTIS FERM Q CITRUS
- Určená pro odrůdová bílá vína, vyznačující se intenzivním aromatickým projevem
- Q CITRUS odkrývá aroma ovoce a květin terpenů a norisoprenoidů z hroznů
- Zlepšují aromatický profil u neutrálních odrůd
ENARTIS FERM AROMA WHITE
- Určená pro aromatické a středně aromatické odrůdy (SG, RYZLINKY, CHA)
- Pro produkci růžových a mladých červených vín
- Pro reduktivní typy vín
- Pro výrobu vín studenou maceracíJak si vaše víno zachová odrůdovost?
Pro zachování odrůdovosti doporučujeme použití kvasinek ENARTIS FERM VINTAGE WHITE a ENARTIS FERM VQ 10.
ENARTIS FERM VINTAGE WHITE
- Určená pro produkci ODRŮDOVÝCH, komplexních bílých vín s dlouhou životností
- Ideální pro produkci vín zrajících v sudech
- Pro výrobu vín z hroznů s vysokou cukernatostí
ENARTIS FERM VQ 10
- Respektují odrůdové aroma hroznů a posilují ovocné tóny budoucího vína
- Doporučované pro kvašení při obtížných podmínkách (nízká teplota a vysoký obsah alkoholu)
Praktické RADY:
- Pro rychlé odkalení moštu využijte odkalovací enzym ENARTIS ZYM RS.
- Nejlepší výsledky kvasinky prokazují, pokud je spolu s nimi přítomen organicky vázaný dusík v první fázi fermentace.
- Doporučujeme aplikovat výživu NUTRIFEM AROM PLUS.
Pro více informací kontaktujte naše obchodní zástupce, poradí vám také prodejci na BS prodejnách.