Stanovení krystalické stability v BS laboratoři
BS laboratoř ve Velké Bílovicích nově nabízí služby zajišťující stanovení hydrogenvinanu draselného a vinanu vápenatého ve víně.
Proč si nechat stanovit krystalickou stabilitu ve víně?
- čisté víno bez vypadnutí krystalů
- určení přesné dávky na vaše konkrétní víno
- ekonomické důvody
- jedinečné stanovení na základě rozdílnosti vodivosti
BS laboratoř ve Velkých Bílovicích nově nabízí pro vinaře služby pro stanovení krystalické stability:
Při nestabilitě vinanu vápenatého doporučujeme přípravek ENOCRISTAL CA:
Jedná se o STABILIZAČNÍ PROSTŘEDEK proti vypadávání vinanu vápenatého. Běžné přípravky určené na krystalickou stabilizaci jako jsou kyselina metavinná, karboxymetylcelulóza (CMC), arabská guma a polyaspartát draselný jsou proti vysrážení vinanu vápenatého neúčinné. Proto je vhodné stanovit stabilitu vinanu vápenatého před jakoukoliv krystalickou stabilizací. Z tohoto stanovení zjistíme, jestli je nutná aplikace Enocristalu Ca.
Pro trvalou stabilizaci doporučujeme aplikaci přídavku Enocristal Ca ještě před samotnou stabilizací vinného kamene (hydrogenvinanu draselného)
Složení:
Mikronizovaný L-vinan vápenatý /vegan/ bez alergenů
Vlastnosti:
• dochází k navázání a snížení vápníku ve víně
• může mít stejný vliv na snížení celkových kyselin jako studená stabilizace vína (vymražování vína)
Použití:
• Doporučená dávka 50 g/hl
• Rozpustit ve víně v poměru 1:20
• Teplota vína 10-15 °C
• Homogenní rozptýlení v celém objemu
• Působení přípravku 7-15 dní
• Pravidelné míchání po celou dobu působení
• Stočení nebo filtrace
Do takto upraveného, a hlavně bílkovinně stabilního vína aplikujte přípravky pro finální stabilizaci hydrogenvinanu draselného.
Žaneta Beňová - vedoucí laboratoře
+420 702 229 666
E-mail: laborator@vinarskepotreby.cz