Odborná poradna

Enolog doporučuje přípravky pro sezónu

BS Vinařské potřeby
26. září

Enolog Ing. Miloš Vidlář aktuálně vinařům doporučuje tyto nové přípravky:

ENARTIS STAB MICRO M

  • prostředek pro antimikrobiální ochranu redukuje v moštu množství nežádoucích kvasinek (mimo rod Saccharomyces) a bakterií
  • při doporučeném dávkování je jeho účinek na kvasinky zanedbatelný a neovlivňuje alkoholové kvašení
  • v průběhu jablečno-mléčného kvašení může být použit k redukci růstu mléčných bakterií
  • zabraňuje růstu mikroorganismů produkujících těkavé kyseliny nebo jiné sloučeniny ovlivňující aroma vína
  • usnadňuje flokulaci, odstraňuje zmíněné mikroby
  • zlepšuje čiření a má synergický antimikrobiální účinek s SO2 .

 

KVASINKY ENARTIS U42 ES

  • kryofilní kmen kvasinek druhu Saccharomyces bayanus ex uvarum
  • použití i pro fermentaci při nízkých teplotách
  • nízký výnos alkoholu, nízkou produkci těkavých kyselin a vysokou produkci glycerinu
  • vína fermentovaná s U42 si zachovávají odrůdové vlastnosti hroznů, vytvářejí komplexní květinové tóny růže, červeného ovoce a koření.

Akreditovaná laboratoř

č. 1619 akreditovaná ČIA podle ČSN EN ISO/IEC 17025:2005

Po - Pá: 7:30 - 16:00

Vedoucí laboratoře ~ Žaneta Beňová
+420 702 229 666

  • Analýza hroznů a moštů
  • Analýza v průběhu fermentace
  • Analýza vína před láhvováním