Nabídka produktů
Košík0

V košíku zatím nic není

Nejprodávanější zboží

Způsoby doručení

  • Osobní odběr 17 Kč
  • Česká pošta od 85 Kč
  • Zásilkovna 73 Kč
  • Přepravní služba od 115 Kč
ANTICASSE → ASSOTAN

ANTICASSE → ASSOTAN

Sklep

Oblíbený přípravek ANTICASSE byl nahrazen srovnatelným produktem s názvem ASSOTAN. Liší se nějak?

Oxidace vína patří mezi vady a není vždy snadné ji odstranit. Projevuje se nahnědlou a vyšší barvou, zvětralou i jablečnou vůni. V chuti je pak víno fádní, podobné sherry. Jako prevence je důležitá pravidelná kontrola SO2, doplňování nádob s vínem a zamezení většímu přístupu kyslíku do vína.

Našim zákazníkům jsme vždy jako řešení na prvním místě doporučovali ošetření vína přípravkem ANTICASSE,  který fungoval perfektně. Jednalo se o kombinaci mléčného kaseinu, kyseliny askorbové a disiřičitanu draselného.

Bohužel tento produkt již italská firma ENARTIS přestala vyrábět!


Museli jsme proto hledat pro naše zákazníky alternativu k již zmíněnému produktu. Po mnoha zkouškách v naší enologické laboratoři a kombinaci různých produktů, jsme došli k závěru, že nejlepší účinky na oxidaci má přípravek ASSOTAN, který je primárně určen na ošetření hroznů.


ASSOTAN je kombinací galického taninu (20 %), kyseliny askorbové (30 %) a disiřičitanu draselného (50 %).


Podrobný popis produktu:
ASSOTAN umožňuje celkové snížení čiřících a stabilizačních činidel při zpracování hroznů.
Vlastnosti: Světle šedý prášek s pachem po SO2, obsahuje disiřičitan draselný 50 %, kyselina askorbová 30 %, galický tanin 20 %.

Použití: Brání oxidaci během přepravy hroznů a moštů ke zpracování, brzdí rozvoj nežádoucí mikroflóry. V krátké době redukuje množství kyslíku v moštu, brání tak v oxidaci citlivých aromatických složek a fenolických látek. Umožňuje používat nižší hladiny SO2.

Dávkování: 10-30 g/hl dle potřeby. Dávku je možné rozdělit v různých technologických stupních (mletí, nakvašení, lisování, odkalování). 10 g/hl přípravku ASSOTAN vytvoří asi 28mg/l SO2 a 30 mg/l kyseliny askorbové.
Vypočítanou dávku rozmícháme v 10násobném množství moštu nebo vody a ihned přidáme do celého objemu.
 

Za enologický tým BS: Bronislav Hejl a Ing. Miloš Vidlář