STABILIZAČNÍ A OXIDOREDUKČNÍ ČINIDLO.
ASSOTAN umožňuje celkové snížení čiřících a stabilizačních činidel při zpracování hroznů.
Vlastnosti: Světle šedý prášek s pachem po SO2, obsahuje disiřičitan didraselný 50%, kyselina askorbová 30%, galický tanin 20%
Použití: Brání oxidaci během přepravy hroznů a moštů ke zpracování, brzdí rozvoj nežádoucí mikroflóry. V krátké době redukuje množství kyslíku v moštu, brání tak v oxidaci citlivých aromatických složek a fenolických látek. Umožňuje používat nižší hladiny SO2.
Dávkování: 15-30 g/hl, dle potřeby. Dávku je možné rozdělit v různých technologických stupních (mletí, nakvášení, lisování, odkalování).10g/hl přípravku ASSOTAN vytvoří asi 28mg/l SO2 a 30 mg/l kyseliny askorbové. Vypočítanou dávku rozmícháme v 10ti násobném množství moštu nebo vody a ihned přidáme do celého objemu.
Rozměry produktu
Hloubka | 1,0 cm |
Šířka | 15,0 cm |
Výška | 20,0 cm |
Články k produktu
BS enolog doporučuje: Co s problematickou surovinou?
Jaké je doporučení pro zpracování poškozených nebo napadených hroznů?
ANTICASSE → ASSOTAN
Oblíbený přípravek ANTICASSE byl nahrazen srovnatelným produktem s názvem (…)
Technologie výroby vína pro Muškát moravský
Pro naše zákazníky budeme postupně vydávat doporučení na výrobu vína z (…)