Nabídka produktů
Košík0

V košíku zatím nic není

Nejprodávanější zboží

Způsoby doručení

  • Osobní odběr 17 Kč
  • Česká pošta od 85 Kč
  • Zásilkovna 73 Kč
  • Přepravní služba od 115 Kč
Dubové alternativy jsou

Dubové alternativy jsou "IN"

Sklep

Proč použít dubové alternativy již ve fázi výroby vína?

Vinaři již dlouho používají k výrobě vína dřevěné sudy. V posledních letech je ale čím dál větší zájem i o dřevěné alternativy. Na trhu dnes existuje celá řada dubových alternativ, které mohou dodat vínu aromatickou čistotu, stabilizovat barvu, omezit zelené tóny a zlepšit pocit plnosti v ústech.

Dubové alternativy značky SEGUIN MOREAU, obsahují výhradně dřevo pocházející ze stejných zdrojů, jako je použito pro výrobu dřevěných sudů.

Zpracovaný dub SEGUIN MOREAU nabízíme v různých formách:
 

Chips dubový-barikový R03 těžký 0,5 kg rozvaž.OENOCHIPS

ŒNOCHIPS® R02: tato dubová směs umocňuje ovocné aroma a dodává elegantní náznak dubu a strukturu, což vede k bohaté a hluboké chuti.

ŒNOCHIPS® R03: tato dubová směs posouvá senzorický profi l znatelně směrem k jemným, aromatickým tónům (černé ovoce, čokoláda, sladká koření) a dodává sladkost na patře.

ŒNOCHIPS® Exception: umocňují pocit sladkosti v ústech a zajišťují dobře vyvážený aromatický účinek: poskytují intenzivní ovocné tóny.

Doba aplikace: proměnlivá na základě dalších faktorů, obvykle 1 až 4 měsíců.       
 

Více o produktech Oenochips ZDE

 

Deska OENOSTAVE 7 mm, FR. MEDIUM +OENOSTAVE

Řada čtyř produktů sestavených z vybraných dubových desek (francouzský dub, americký dub) tak, aby bylo dosaženo přesných a reprodukovatelných senzorických vlastností vína. Desky spojené plastovou stahovací páskou je možné ponořit přímo do vína nebo volně vložit. Zpočátku budou plavat a poté postupně klesat na dno nádrže. Zakoupit je možné desky od 1 ks každého pálení.    

Doba aplikace: proměnlivá na základě dalších faktorů, obvykle 2 až 6 měsíců.

                                         

ČERVENÁ I BÍLÁ VÍNAtloušťka deskyDÁVKOVÁNÍDélka kontaktu
Francouzský dub nepálený      7 mm 2 - 6 g/l2 měsíce
Francouzský dub pálení medium7 mm2 - 6 g/l2 měsíce
Francouzský dub pálení medium plus7 mm 2 - 6 g/l2 měsíce
Americký dub pálení medium7 mm2 - 6 g/l2 měsíce
Fracnouzský dub - Exception18 mm2 - 8 g/l4 - 10 měsíců

Pozn.: 7 mm = 200 g/deska

Více k produktu OENOSTAVE ZDE.

Deska OENOSTAVE kolekce EQUILIBRE (16 ks), SEGUIN-M. - 1OENOSTAVE COLLECTION

Jedná se o řadu 6 produktů sestavených z vybraných dubových desek tak, aby bylo dosaženo přesných a reprodukovatelných senzorických vlastností vína. Lze zakoupit pouze jako celou kolekci, ne jednotlivé desky.

Doba aplikace: proměnlivá na základě dalších faktorů, obvykle 2 až 6 měsíců.

 

BÍLÁ VÍNAtloušťka deskyDÁVKOVÁNÍBalení v krabici
Minéral – mladá bílá vína     7 mm 2-4 g/l40 desek
Equilibre – vyzrálá bílá vína18 mm 4-8 g/l16 desek
Grains Nobles – dezertní vína7 mm 4-8 g/l40 desek

 

ČERVENÁ VÍNAdeska tloušťkaDÁVKOVÁNÍBalení v krabici
Fruits – odrůdová červená vína   7 mm 2-4 g/l40 desek
Altitude – plná červená vína 18 mm 2-4 g/l16 desek
Elegance – koncentrovaná červená vína18 mm 4-8 g/l16 desek

Pozn.: 7 mm = 200 g/deska, 18 mm = 500 g/deska
 

Více k produktům OENOSTAVE COLLECTION ZDE.


A proč použít dubové alternativy již ve fázi výroby vína?

Otevřenost a aromatická čistota – dubové taniny pomáhají potlačovat sirné aroma, takže zajistí čistější vyjádření ovocnosti v souladu s očekáváným senzorickým profilem.

Vliv na charakter vůně – ať už aromatické sloučeniny pochází ze syrového dřeva (laktony, těkavé fenoly a fenolové aldehydy) nebo vznikají během opalování dřeva (těkavé fenoly, furany), výrazný vliv na aromatický profil vína.

Lepší vlastnosti vína v ústech – výzkum prokázal roli určitých sloučenin na chuťový profil vín. Konkrétně ovlivňují sladkost vína, objem a délku chuti na patře v ústech.


Zdroj: BS enologický tým – Bronislav Hejl a Ing. Miloš Vidlář