Moderní způsob síření barikových sudů
Jak jednoduše aplikovat oxid siřičitý (SO₂) do vína během zrání v sudech?
ANTIOXIDANT (disiřičitan draselný 75%, hydrogenuhličitan draselný 25%)
Vlastnosti: granulky různých rozměrů s výrazným pachem po SO2. Používá se pro ošetření vín skladovaných v menších nádobách, jako sudy nebo malé tanky. Přidání způsobí okamžité pěnění (víření) na povrchu, jehož výsledkem je ochrana před oxidací vzdušným kyslíkem. Po 6-7 dnech je SO2 rozptýlen z povrchu do celého objemu ošetřovaného vína.
Dávkování: 1 sáček obsahuje 5 g produktu a přináší 2 gramy SO2 na 1000 l. Při aplikaci do sudu barrique (225 l) se zvýší obsah volné síry o 9 mg/l.Balíček vysypte přímo na povrch ošetřovaného vína bez předchozího rozpouštění. Po kontaktu s vínem dojde k okamžitému pěnění na povrchu účinkem hydrogenuhličitanu draselného, není nutno míchat.
Skladování: uzavřené balení skladujete na suchém, dobře větraném místě. Otevřené balení pečlivě uzavřít.
Balení: sáček 5 g
Hloubka | 0,0 cm |
Šířka | 0,0 cm |
Výška | 0,0 cm |
Jak jednoduše aplikovat oxid siřičitý (SO₂) do vína během zrání v sudech?