TAN HIDEKI 1kg ENARTIS
Poradí vám Veronika Mikulíková
Registrujte se a získejte slevu
Výhody registraceVlastnosti: poskytuje vínu antioxidační a antimikrobiální ochranu.
Použití: při přípravě vína k plnění do lahví:
- jako alternativa k antioxidačnímu aantimikrobiálnímu působení oxidu siřičitého
- ve víně, které bylo předtímošetřeno přípravkem EnartisStab Micro/Micro M, k prodloužení ochrany po odstraněníantimikrobiálního činidla
- aby se zabránilo rozvojinežádoucích mikroorganismů, které mohou změnit složení a senzorické vlastnostivína (zvýšení těkavých kyselin, výskyt anomálních pachů, ztráta kyselosti,atd.)
Dávkování:
- jako antioxidant: 1-3 g/hl
- jako mikrobiostatikum: 5-10 g/hl.
Rozpusťte HIDEKI v poměru 1:10ve vodě nebo ve víně za stálého míchání, aby se zabránilo tvorbě hrudek.Přidávejte do vína během přečerpávání pomocí dávkovací pumpy nebo Venturihotrubice. Provedení laboratorních zkoušek se doporučuje pro vyhodnocenísenzorického vlivu taninu a za účelem stanovení nejvhodnějšího dávkování. Připřidávání blízko procesu lahvování je důležité vyhodnotit vliv nafiltrovatelnost a stabilitu bílkovin a koloidů provedením předběžných labor.zkoušek. V případě bakteriostatickéaplikace se doporučuje pravidelně provádět mikrobiologickou analýzu.
Skladování: v chladném, suchém a větratelném prostoru, otevřené balení pečlivě uzavřít.
Balení: 1 kg ±5%
Články k produktu
Enolog doporučuje přípravky pro vinařství
Z našeho sortimentu vybíráme účinné produkty, které jsou u vinařů (…)
Poškození vína světlem
Jaké jsou příčiny, prevence a možnosti ošetření vína poškozeného světlem?