Jak na termolabilní bílkoviny?
Správným čiřením vína zajistíme jejich lepší filtrovatelnost, stabilitu a (…)
Registrujte se a získejte slevu
Výhody registracePRÁŠKOVÝ BENTONIT
Vlastnosti: Amorfní šedý prášek bez zápachu, rozpustný.
Použití: Práškový bentonit sodného typu s vysokým poměrem Na/Ca. Vyniká vysokou deproteinizační schopností. Vytváří homogennía kompaktní gel. Má velmi dobré čeřící účinky.
Dávkování: 60 - 150 g/hl do moštu, 20 - 50 g/hl při kvašení, 60 - 130 g/hl do vínaPomalu a za stálého míchání rozmíchejte bentolit ve studené vodě v poměru 1:10. Ke zvýšení účinku a vytvoření homogenního gelu je vhodné nechat stát 12 hodin před aplikací.
Skladování: Skladujte na suchém, chladném a větraném místě.Balení: 1 kg
Hloubka | 4,0 cm |
Šířka | 27,0 cm |
Výška | 23,0 cm |
Správným čiřením vína zajistíme jejich lepší filtrovatelnost, stabilitu a (…)
Jaké kroky jsou nezbytné před lahvováním vína?
Jakým způsobem ošetřit a připravit mladé víno nebo Svatomartinské na lahvování?
Nedokážete se zorientovat v široké nabídce přípravků? Vybrali jsme pro vás (…)
Dobrý den, dál jsem bentonit do vína zebralo to mu kyseliny chci se zeptat jestli se vrátíDěkuji
Dobrý den, bentonit ve víně odstraňuje především termolabilní bílkoviny.
Vypadnutý vinný kámen se do vína již nevrátí.
Pokud došlo ke snížení kyselin, doporučuji víno přikyselit.