Doprava do výdejních míst již od 59 Kč.

Nabídka produktů
Košík0

V košíku zatím nic není

Nejprodávanější zboží

Způsoby doručení

  • Osobní odběr 17 Kč
  • Česká pošta od 85 Kč
  • Zásilkovna 73 Kč
  • Přepravní služba od 115 Kč
Dubové alternativy dávají vínu nový rozměr

Dubové alternativy dávají vínu nový rozměr

Sklep

Dubové alternativy značky SEGUIN MOREAU obsahují výhradně dřevo pocházející ze stejných zdrojů, jako je použito pro výrobu dřevěných sudů.

Proč použít dubové alternativy již ve fázi tvorby vína?

Vinaři již dlouho používají k výrobě vína dřevěné sudy. V posledních letech je ale čím dál větší zájem i o dřevěné alternativy. Na trhu dnes existuje celá řada dubových alternativ, které mohou dodat vínu aromatickou čistotu, stabilizovat barvu, omezit zelené tóny a zlepšit pocit plnosti v ústech.

Dubové alternativy značky SEGUIN MOREAU obsahují výhradně dřevo pocházející ze stejných zdrojů, jako je použito pro výrobu dřevěných sudů.

Zpracovaný dub SEGUIN MOREAU nabízíme v různých formách:

Chips dubový-barikový R03 těžký 0,5 kg rozvaž.OENOCHIPS

ŒNOCHIPS® R02: tato dubová směs umocňuje ovocné aroma a dodává elegantní náznak dubu a strukturu, což vede k bohaté a hluboké chuti.

ŒNOCHIPS® R03: tato dubová směs posouvá senzorický profi l znatelně směrem k jemným, aromatickým tónům (černé ovoce, čokoláda, sladká koření) a dodává sladkost na patře.

ŒNOCHIPS® Exception: umocňují pocit sladkosti v ústech a zajišťují dobře vyvážený aromatický účinek: poskytují intenzivní ovocné tóny.
Doba aplikace: proměnlivá na základě dalších faktorů, obvykle 1 až 4 měsíců.       
 

Více o produktech Oenochips ZDE
 

Deska OENOSTAVE 7 mm, FR. MEDIUM +OENOSTAVE

Řada pěti produktů sestavených z vybraných dubových desek (francouzský dub, americký dub) tak, aby bylo dosaženo přesných a reprodukovatelných senzorických vlastností vína. Desky spojené plastovou stahovací páskou je možné ponořit přímo do vína nebo volně vložit. Zpočátku budou plavat a poté postupně klesat na dno nádrže. Zakoupit je možné desky od 1 ks každého pálení.    

Doba aplikace: proměnlivá na základě dalších faktorů, obvykle 2 až 6 měsíců.                                         

ČERVENÁ I BÍLÁ VÍNAtloušťka deskyDÁVKOVÁNÍDélka kontaktu
Francouzský dub nepálený      7 mm 2 - 6 g/l2 měsíce
Francouzský dub pálení medium7 mm2 - 6 g/l2 měsíce
Francouzský dub pálení medium plus7 mm 2 - 6 g/l2 měsíce
Americký dub pálení medium7 mm2 - 6 g/l2 měsíce
Fracnouzský dub - Exception18 mm2 - 8 g/l4 - 10 měsíců

Deska: 7 mm = váha 200 g, 18 mm = váha 500 g

Více k produktu OENOSTAVE ZDE.

Deska OENOSTAVE kolekce EQUILIBRE (16 ks), SEGUIN-M. - 1OENOSTAVE COLLECTION

Jedná se o řadu 6 produktů sestavených z vybraných dubových desek tak, aby bylo dosaženo přesných a reprodukovatelných senzorických vlastností vína. Lze zakoupit pouze jako celou kolekci, ne jednotlivé desky.

Doba aplikace: proměnlivá na základě dalších faktorů, obvykle 2 až 6 měsíců.

BÍLÁ VÍNAtloušťka deskyDÁVKOVÁNÍBalení v krabici
Minéral – mladá bílá vína     7 mm 2-4 g/l40 desek
Equilibre – vyzrálá bílá vína18 mm 4-8 g/l16 desek
Grains Nobles – dezertní vína7 mm 4-8 g/l40 desek

 

ČERVENÁ VÍNAdeska tloušťkaDÁVKOVÁNÍBalení v krabici
Fruits – odrůdová červená vína   7 mm 2-4 g/l40 desek
Altitude – plná červená vína 18 mm 2-4 g/l16 desek
Elegance – koncentrovaná červená vína18 mm 4-8 g/l16 desek

Deska: 7 mm = váha 200 g, 18 mm = váha 500 g

Více k produktům OENOSTAVE COLLECTION ZDE.


A proč použít dubové alternativy již ve fázi výroby vína?

Otevřenost a aromatická čistota – dubové taniny pomáhají potlačovat sirné aroma, takže zajistí čistější vyjádření ovocnosti v souladu s očekáváným senzorickým profilem.

Vliv na charakter vůně – ať už aromatické sloučeniny pochází ze syrového dřeva (laktony, těkavé fenoly a fenolové aldehydy) nebo vznikají během opalování dřeva (těkavé fenoly, furany), výrazný vliv na aromatický profil vína.

Lepší vlastnosti vína v ústech – výzkum prokázal roli určitých sloučenin na chuťový profil vín. Konkrétně ovlivňují sladkost vína, objem a délku chuti na patře v ústech.

Zdroj: Miloš Vidlář, Bronislav Hejl