Nabídka produktů
Košík0

V košíku zatím nic není

Nejprodávanější zboží

Způsoby doručení

  • Osobní odběr 17 Kč
  • Česká pošta od 85 Kč
  • Zásilkovna 73 Kč
  • Přepravní služba od 115 Kč
Enolog doporučuje: CLEAR UP BIO

Enolog doporučuje: CLEAR UP BIO

Sklep

Z našeho sortimentu přípravků určených pro BIO vína vybíráme ověřený produkt CLEAR UP BIO.

Jedná se o vysoce vyčištěný přípravek z buněčných stěn kvasinek. Dokáže elimininovat ve vínech aromatické a chuťové vady.

CLEAR UP BIO je prvním biologicky certifikovaným přípravkem z buněčných stěn kvasinek, který z moštu nebo vína dokáže odstranit nebo zredukovat látky brzdící kvašení, jako např. mastné kyseliny se středně dlouhým řetězcem nebo jiné toxiny. Lze ho použít k senzorické korekci při výskytu těkavých fenolů.

Použití přípravku CLEAR UP BIO:

  • Schopnost absorpce mastných kyselin
  • Senzoricky je absolutně neutrální
  • Váže četné zbytky postřikových přípravků brzdící kvašení moštu
  • Dokáže výrazně snížit obsah těkavých fenolů
  • Zlepšuje senzoriku vín ze stresového kvašení
  • V mladém víně sníží nežádoucí aroma sirných sloučenin
  • Přispívá k odstranění vadného zbarvení v bílém víně
  • Zvýšení vnitřního povrchu v silně vyčeřených moštech

Dávkování: 

  • při poruchách kvašení nebo zastaveném kvašení 30–40 g / hl
  • k absorpci chuťových a aromatických vad 10–30 g / hl
  • ke zvýšení vnitřního povrchu (po flotaci) 10–20 g / hl

Pokyny k použití v praxi: při každém použití dbejte na to, abyste CLEAR UP BIO předem dobře rozpustili a pak ve víně důkladně rozmíchali. Uvedené množství CLEAR UP BIO zcela rozpusťte ve víně nebo moštu v poměru 1/10. Přidejte do vína nebo moštu a případně přečerpejte. Kontaktní doba by měla činit min. 1-2 hodiny, max. 24 h. V případě absorpce chuťových a aromatických vad max. 7 dnů.
Odstraňte CLEAR UP BIO filtrací nebo stočením po sedimentaci. 
                           
Zdroj: BS enologický tým Ing. Miloš Vidlář a Bronislav Hejl.
 
Pro více informací neváhejte kontaktovat BS obchodní a enologické oddělení.