Nabídka produktů
Košík0

V košíku zatím nic není

Nejprodávanější zboží

Způsoby doručení

  • Osobní odběr 17 Kč
  • Česká pošta od 85 Kč
  • Zásilkovna 73 Kč
  • Přepravní služba od 115 Kč
Tanin – přidaná hodnota pro Vaše víno

Tanin – přidaná hodnota pro Vaše víno

Sklep

Taniny by měly být vždy jen přidanou hodnotou vína a neměly by překrývat jeho charakteristiku a odrůdovost.

V této době často v rámci BS enologického poradenství navštěvujeme naše zákazníky a finalizujeme vína před lahvováním.
Taniny, které do vín doporučujeme, by měly být vždy jen přidanou hodnotou vína a neměly by překrývat jeho charakteristiku a odrůdovost.
Všeobecně taniny mají schopnost ovlivnit čichové i chuťové vlastnosti vína, barvu a celkovou stabilitu. Navíc působí antioxidačně, zlepšují organoleptický profil a mají bakteriostatické účinky.
Je těžké najít jeden určitý tanin na bílé, růžové a červené víno. Je to vždy o typu vína a zkoušce, kterou dokážeme u zákazníka provést.
Na základě našich zkušeností s ročníkem 2022 se pokusíme dát Vám lehké doporučení:

Bílé víno 

TANENOL CITRUS 1kg ENARTIS 
Vlastnosti: Směs kondenzovatelných a galických taninů extrahovaných z akátového a citronového dřeva. Víno získá po aplikaci intenzivní aroma čerstvých hroznů, grepu, citrónu, jablka a bílých květin, které se spojuje s primárním odrůdovým aroma. ENARTIS TAN CITRUS také chrání mošt a víno proti oxidaci. Přídavek taninů přispívá ke zlepšení struktury vína a lepší stabilitě barvy.

TANENOL FRESH FRUIT 1kg ENARTIS 
Vlastnosti: Kondenzovatelný tanin, extrahovaný ze slupek bílých hroznů a dřeva citronovníku. TAN FRESH FRUIT je určený pro bílá a růžová vína. Aplikace během zrání nebo před lahvováním zvyšuje svěžest vína, snižuje oxidativní tóny a hořkost, zvyšuje sladkost a jemnost. Také osvěžuje aroma vína o citrusové a květinové tóny, zjemňuje přezrálé tóny, které by mohly vést k oxidaci, zvyšuje antioxidační ochranu oxidu siřičitého, prodlužuje aromatickou svěžest vína.

TANENOL ELEGANCE 1kg ENARTIS 
Vlastnosti: Kondenzovatelný tanin vyráběný z taninů extrahovaných ze slupek bílých hroznů. Světle červený prášek s vůní heřmánku a hroznů. Svým složením chrání mošt a víno před oxidací a zároveň zlepšuje strukturu a komplexnost. ENARTIS TAN elegance může být použitý ve fázi kvašení, v této fázi dává moštu lepší stabilitu k oxidaci. Zlepší se barva i obsah polyfenolických látek, celková svěžest, obsah glycerinu a celková komplexnost vína. Může být aplikován také ve fázi zrání – zvýší se intenzita a délka dochuti.

Růžové víno 

TANENOL FRUITAN 1kg ENARTIS
Vlastnosti: Směs kondenzovatelných taninů, extrahovaných z čerstvých, fyziologicky zralých, bílých hroznových semen. Použití během kvašení na slupkách, nebo ihned po alkoholickém kvašení přinese lepší vývoj a lepší vazbu barvy a zlepšení stability vína v průběhu času. V bílých vínech má pozitivní účinek na organoleptické vlastnosti vína, zlepšení intenzity a perzistence vůně bez vlivu na strukturu nebo rovnováhu kyselin ve víně. V červených vínech zvyšuje plnost a ovocné znaky vína. Zvýšení aromatických znaků ale také zakrytí nadměrné svíravosti, která může redukovat potřebu dalšího číření. Během kvašení a ihned po malolaktické fermentaci pro stabilitu barvy u červených a rosé vín. Ve všech vínech na zlepšení struktury a organoleptických vlastností.

Červené víno

TANENOL FRUITAN 1kg ENARTIS
Vlastnosti: Směs kondenzovatelných taninů, extrahovaných z čerstvých, fyziologicky zralých, bílých hroznových semen. Použití během kvašení na slupkách, nebo ihned po alkoholickém kvašení přinese lepší vývoj a lepší vazbu barvy a zlepšení stability vína v průběhu času. V bílých vínech má pozitivní účinek na organoleptické vlastnosti vína, zlepšení intenzity a perzistence vůně bez vlivu na strukturu nebo rovnováhu kyselin ve víně. V červených vínech zvyšuje plnost a ovocné znaky vína. Zvýšení aromatických znaků ale také zakrytí nadměrné svíravosti, která může redukovat potřebu dalšího číření. Během kvašení a ihned po malolaktické fermentaci pro stabilitu barvy u červených a rosé vín. Ve všech vínech na zlepšení struktury a organoleptických vlastností.

TANENOL DARK CHOCOLATE 0,5 kg ENARTIS
Vlastnosti: Tanin extrahovaný z francouzského dubu se středně silným pálením. Použití: Originální proces extrakce zajišťuje velmi intenzivní profil vůně s charakteristickými tóny hořké čokolády, koření a pražené kávy. Použití v průběhu zrání nebo před lahvováním zvyšuje aromatiku a komplexnost, prodlužuje životnost barikových sudů a osvěžuje vína starších ročníků.


Je již na vás, jakou cestu zvolíte, rádi budeme u toho …

Za enologický tým BS: Ing Miloš Vidlář a Bronislav Hejl