FERMSTOP
Představujeme nový produkt, který je velmi účinný pro zastavení fermentace.
FERMSTOP je enologický přípravek zastavující alkoholovou fermentaci.
Složení: obsahuje nasycené mastné kyseliny (oktanová, dekanová a dodekanová).
Použití: při aplikaci do dokvášejícího moštu dojde k chemické reakci snižující vnitřní pH kvasinek. Tento proces naruší jejich metabolickou aktivitu, nastane jejich odumírání a zastavení alkoholové fermentace. Hlavní výhodou použití přípravku FERMSTOP je snížení jiných konzervačních látek jako je oxid siřičitý (SO2) nebo kyseliny sorbové.
Dávkování: 10 ml na 100 l kvasícího moštu.
Přibližně po 24 hodinách aplikujte oxid siřičitý dle stavu fermentace:
- nízký obsah alkoholu 6 - 10 obj. % --> 20 - 60 mg/l SO2
- vyšší obsah alkoholu 10 - 17 obj. % --> 0 - 40 mg/l SO2
Balení: 50 ml
Hloubka | 0,0 cm |
Šířka | 0,0 cm |
Výška | 0,0 cm |
Představujeme nový produkt, který je velmi účinný pro zastavení fermentace.
Dobrý den, zakoupil jsem Fermstop, dnes použil. V navodu jsem se dočetl, že po 12-24 hod se má upravit hodnota síry. Otázka, po jake dobe je doporučenovíno po aplikaci fermstopu stáčet? Nebo fermstop může ve víně zůstat až do dalšího stáčení?Děkuji moc za odpověď. Novotný
Dobrý den,
víno je lepší po 12-24 hod stočit z hrubých kalů a zasířit.