FERMSTOP
Představujeme nový produkt, který je velmi účinný pro zastavení fermentace.
FERMSTOP je enologický přípravek zastavující alkoholovou fermentaci.
Složení: obsahuje nasycené mastné kyseliny (oktanová, dekanová a dodekanová).
Použití: při aplikaci do dokvášejícího moštu dojde k chemické reakci snižující vnitřní pH kvasinek. Tento proces naruší jejich metabolickou aktivitu, nastane jejich odumírání a zastavení alkoholové fermentace. Hlavní výhodou použití přípravku FERMSTOP je snížení jiných konzervačních látek jako je oxid siřičitý (SO2) nebo kyseliny sorbové.
Upozornění: přípravek má vyšší účinnost při vyšší teplotě média. Účinnost se rapidně snižuje při vysokém obsahu kalových částic v médiu a při souběžné bakteriální aktivitě.
Dávkování: 10 ml na 100 l kvasícího moštu.
Přibližně po 5-12 hodinách aplikujte oxid siřičitý dle stavu fermentace:
- nízký obsah alkoholu 6 - 10 obj. % --> 20 - 60 mg/l SO2
- vyšší obsah alkoholu 10 - 17 obj. % --> 0 - 40 mg/l SO2
Balení: 250 ml
| Hloubka | 0,0 cm |
| Šířka | 0,0 cm |
| Výška | 0,0 cm |

Představujeme nový produkt, který je velmi účinný pro zastavení fermentace.