Hydrogenuhličitan draselný určený k šetrnému odkyselení vína.
Vlastnosti: použitím hydrogenuhličitanu draselného na odkyselení vín vypadne vinný kámen. Hlavní výhodou odkyselení pomocí preparátu Kalinat je možnost využít rychlé vyloučení a oddělení krystalů a tím mít k dispozici za krátkou dobu čerstvé odkyselené víno, pokud bude víno zchlazeno na - 4 až + 4 °C. Odkyselení při normálních sklepních teplotách může být časově náročnější a může trvat i několik týdnů.
Dávkování: na odkyselení o 1 g/l je potřebná dávka 67 g/100 l moštu, mladého vína nebo vína. Kalinat lze přidat přímo do celé nádrže za intenzivního míchání nebo nejdříve rozpustit v malém množství vína. Pozor na dostatečně velký prostor v odkyselovací nádobě. Při procesu se tvoří CO2!
Skladování: chránit před pachy a vlhkostí, otevřené balení ihned těsně uzavřít.
Balení: 134 g +- 5%.
Rozměry produktu
Hloubka | 14,0 cm |
Šířka | 14,0 cm |
Výška | 1,0 cm |
Články k produktu

Úprava kyselosti v moštech a vínech
Každý rok vinaři řeší jiné problémy. Jednou je kyselin málo, jindy zase hodně.