Odborná poradna

Novinka v BS sortimentu: BIO kvasinky 2B Ferm

BS Vinařské potřeby
05. října

Představujeme nového dodavatele bio kvasinek a preparátů určených nejen pro bio vína.

Společnost 2B FERM CONTROL byla založena v roce 1996 a je výhradně zaměřená na poskytování produktů pro výrobu vína. Specializuje se na výrobu a vývoj aktivních kvasinek, derivátů kvasinek a startovacích kultur bakterií pro BOK v certifikované BIO kvalitě. Produkty nabízejí spousty kvalitativních výhod, které očekávají nároční vinaři. Společnost nabízí produkty pouze z vlastního výzkumu a vývoje a to jí jasně odlišuje od konvekčních produktů pro výrobu vína. Řídí se heslem: Méně je více.
Při výrobě vína se zpravidla používá řada pomocných látek a přísad, které nejsou přírodního původu, ale jsou vytvořeny synteticky nebo pomocí genetického inženýrství. Například u konvekčních kvasinek se používají konzervační látky a emulgátory.
To vše odpadá u ekologicky certifikovaných produktů s pozoruhodnými účinky na kvalitu vína.
BS vinařské potřeby začaly s firmou 2B Ferm Control spolupracovat v tomto roce a staly se exkluzivním zástupcem pro Českou republiku.

Přidaná hodnota pro vaše vína
• Bez pomocných chemických látek
• Bez emulgátorů a konzervačních látek
• Bez GMO
• Bez alergenů

Produktová řada 2B, BIO produkty
• Kvasinky
• Výživa kvasinek
• Deriváty kvasinek
• Startovací bakterie pro BOK

VitiFerm TM BIO kvasinky – přírodní aroma pro přírodní vína
Jedná se o čistě kultivované kvasinky, které byly pečlivě vybrány z biodynamického prostředí a jsou produkovány pomocí šetrných postupů. Společnost se úmyslně vyhýbá procesům hybridizace nebo jiných metod genetického inženýrství, které vytvářejí zvláštní vlastnosti kvasinek.
Místo toho využívá na výrobu kvasinek potenciál přírody. Díky tomu lze vyrábět vína vysoké kvality a čistoty vyznačující se odrůdovým charakterem bez negativních
vedlejších účinků jako je například rychlé uvolnění a ztráta aromatických látek spojená s předčasným stárnutím vína.
Rozsah teplot během alkoholické fermentace Kvasinky jsou vyráběny výhradně na bázi organických surovin. Všechny jejich kmeny upřednostňují přirozené
teplotní rozmezí fermentace mezi 16 – 20 ˚C. V tomto rozmezí fungují vlastní enzymy kvasinek lépe a vytváří stabilnější přírodní aromatické látky. Toto teplotní rozmezí

Kvalita a udržitelnost
Integrovaná a ekologická produkce je stále rostoucím celosvětovým trendem. Přední světová vinařství dodržují tyto zásady z kvalitativních důvodů v kombinaci s respektem k přírodě.
Používání přírodních produktů při výrobě vína je dnes pro výrobu vysoce kvalitních vín nutností.

Charakteristiky odrůdových kvasinek

  • Přirozený odrůdový charakter
  • Zachovávají odrůdové aroma a respektují vliv terroir. Prodlužují životnost daných vín.
  • Optimální podmínky kvašení pro ideální vývoj aromatických látek
  • Nejlepší dostupnost aminokyselin, vitamínů a minerálů. Optimální podmínky pro kvasinky a bakterie. 
  • Skutečně přírodní produkt Všechny suroviny pocházejí z ekologicky certifikovaného zemědělství bez petrochemických a jiných syntetických látek.
  • Zdravá konzumace vína 100% vegetariánský a veganský produkt, bez alergenů a skrytých konzervačních látek.

 

Produkty 2B Ferm zakoupíte na BS prodejnách i eshopu:

       
 

 

Pro bližší informace kontaktujte produktového specialistu a enologa:
Ing. Ondřej Horák, +420 775 299 362, horak@vinarskepotreby.cz

 

 

Akreditovaná laboratoř

č. 1619 akreditovaná ČIA podle ČSN EN ISO/IEC 17025:2018

Po - Pá: 7:30 - 16:00

Vedoucí laboratoře ~ Žaneta Beňová
+420 702 229 666

  • Analýza hroznů a moštů
  • Analýza v průběhu fermentace
  • Analýza vína před láhvováním