Saccharomyces cerevisiae selektované z hroznů Sauvignon Blanc. Mají silnou schopnost odhalovat thilové prekurzory, jako jsou 3-merkapto-hexanol, 3-merkapto-hexanol acetát a jiné vedlejší sloučeniny, které mohou být zodpovědné za mineralitu vína. Pokud jsou pro fermentaci použité odrůdy bohaté na thioly, produkují vína s velmi intenzivním odrůdovým aroma, zahrnujícím hlavně grep, citrusy a tropické ovoce, a vznikají velmi komplexní vína. Můžou produkovat také velké množství esterů, zvláště když jsou použity spolu se zdrojem organického dusíku.Použití: kvasinky pomalu rozmíchat v 10ti násobném množství vody a moštu 1:1 o teplotě cca 35-38 stupňů Celsia, nechat stát cca 20-30 min., před přidáním do moštu opět promíchat. Teplotní rozdíl mezi suspenzí a moštem nebo rmutem nesmí být větší jak 8 stupňů Celsia, dokonale rozmíchat kvasinky v celém objemu moštu nebo rmutuDávkování: 20-40 g/hl, vyšší dávkování použít v případě nekvalitních hroznů a moštů a v případě špatného mikrobiologického stavu.
Rozměry produktu
| Hloubka | 23,0 cm |
| Šířka | 28,0 cm |
| Výška | 38,0 cm |
Články k produktu

Jak na stabilizaci krystalických zákalů?
Problematika stabilizace krystalických zákalů aneb vinan DRASELNÝ nebo vinan (…)







